Preda: Boc nu mi-a dovedit că ar fi capabil să sporească încrederea publicului în această guvernare

Europarlamentarul PDL Cristian Preda consideră că premierul Emil Boc în continuare nu a dovedit că ar fi capabil să sporească încrederea publicului în această guvernare, el amintind că de-a lungul vremii a spus despre acesta că ar trebui să-şi găsească alt job.

536 afișări
Imaginea articolului Preda: Boc nu mi-a dovedit că ar fi capabil să sporească încrederea publicului în această guvernare

Cristian Preda (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

El a făcut afirmaţiile în acest sens într-o emisiune a postului Antena 3, în contextul în care a fost întrebat dacă partidul nu ar trebui să ia nicio decizie în legătură cu declaraţiile lui Iulian Urban privind atacurile din Norvegia.

"Acum, ştiţi cum e, partidul se teme să ia vreo decizie în privinţa tuturor celor care au un vot acolo în Parlament, este o majoritate foarte strânsă", a menţionat Preda.

Răspunzând la întrebarea dacă se simte confortabil, europarlamentarul a spus: "Eu nu mă simt deloc confortabil, eu am spus de-a lungul vremii şi de Boc că ar trebui să-şi găsească alt job".

Chestionat dacă îşi menţine părerea conform căreia Emil Boc ar trebui să-şi găsească alt job, Cristian Preda a susţinut: "Nu mi-a dovedit de-atunci încoace că ar fi capabil să sporească încrederea publicului în această guvernare, din păcate. Asta e situaţia".

Pe de altă parte, Preda a explicat şi prezenţa sa la Antena 3, în condiţiile în care PDL a decis recent să nu îşi mai trimită reprezentanţii la emisiunile acestui post de televiziune.

"Dacă mă pot exprima într-o emisiune, vin (...) Pe de altă parte, decizia asta din PDL nici nu a fost discutată (...) Eu am reţinut din momentul în care am intrat în PDL - şi ţin la acurateţea termenilor - că orice decizie este precedată de o discuţie. Se şi spune foarte frecvent, e un leitmotiv în discuţiile din interiorul partidului - cei 3 D: dezbatere, decizie, disciplină; deci eşti disciplinat după ce se ia o decizie, dar care e bazată pe dezbatere. Asta nu a fost bazată pe dezbatere. Cred că trebuie să rămânem liberi ca oameni politici", a spus el.

PDL a decis, în 11 iulie, să formuleze plângeri către CNA şi să nu îşi mai trimită reprezentanţii la emisiunile Antena 3, după ce acest post de televiziune a susţinut că Daniel Funeriu nu a luat bacalaureatul din prima sesiune în 1989, iar ministrul a acuzat postul de fals în acte. "În urma unei campanii de dezinformare şi calomniere, care din punctul nostru de vedere a atins cote de neacceptat pentru PDL, printr-un atac mincinos la adresa ministrului Educaţiei de pe postul de televiziune Antena 3, PDL a luat decizia de a refuza din acest moment prezenţa reprezentanţilor săi în cadrul studiourilor Antena 3", a spus atunci deputatul Răzvan Mustea Şerban, preşedintele OT PDL, după şedinţa BPN.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici