Preda: PDL va susţine la alegeri europarlamentarii care şi-au făcut treaba, nu pe cei care fac valuri

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda spune că partidul îi va susţine la alegerile pentru PE pe europarlamentarii care îşi fac treaba, nu şi pe cei care "deja fac valuri şi sunt întotdeauna în contre cu PDL", el propunând ca pe primele 10 poziţii de pe listă să se afle reprezentanţi ai tuturor regiunilor.

219 afișări
Imaginea articolului Preda: PDL va susţine la alegeri europarlamentarii care şi-au făcut treaba, nu pe cei care fac valuri

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Aşa cum îi vedeţi că se comportă, aşa sunt şi şansele lor de a mai fi pe listele de europarlamentari. Pe cei pe care îi vedeţi la muncă şi care susţin partidul, care îşi fac treaba, sunt conştienţi că vor fi pe lista de europarlamentari, cei care deja fac valuri şi sunt întotdeauna în contre cu PDL, e clar că şi ei ştiu că nu au şanse să fie. L-am văzut pe unu’, Bodu, care ne face scrisori acum, dânsul ne face scrisori cum trebuie să se comporte partidul, vă daţi seama că şi scrisoarea asta este din dorinţa de a se repoziţiona, poate, în altă parte", a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă la Constanţa, Cezar Preda, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat care este situaţia Monicăi Macovei, vicepreşedintele PDL a spus: "Monica Macovei şi-a făcut treaba (...) Traian Ungureanu, Marian Jean, Stolojan, i-am văzut că sunt alături de partid, că muncesc în partid".

El a propus ca pe primele 10 poziţii de pe lista de europarlamentari să se afle reprezentanţi ai tuturor regiunilor.

"Logic ar fi ca fiecare regiune să fie reprezentată, în primii 10 fiecare regiune să aibă un reprezentant, altfel nu s-ar face omogenizare în campania electorală. Nu văd de ce ar trebui să tragă regiunea de Sud-Est o listă de europarlamentari în care nu are niciun candidat din regiune în primii zece", a afirmat Preda.

Pe de altă parte, el i-a criticat pe Cristian Preda şi pe Teodor Baconschi pentru că l-au atacat pe preşedintele PDL, Vasile Blaga, pentru vizita în China.

"Am văzut tot ieri sau când au fost alţi doi mari nemulţumiţi ai politicii româneşti, care îl criticau pe domnul preşedinte Blaga pentru deplasarea în China, domnul Preda şi domnul Baconschi. Răspunsul meu este clar că este pur şi simplu o jignire profundă la adresa Chinei. Să acuzi China, una din cele mai mari puteri mondiale şi o ţară care se deschide către civilizaţie, numai pentru a-ţi arăta frustarea imensă în interiorul partidului tău, mi se pare o chestiune care iese din sfera normalului. Să ataci tu preşedintele unui partid pentru o declaraţie de curtoazie şi corectă din punct de vedere protocolar pe care a făcut-o şi Boc acum trei ani când eram împreună, numai de dragul de a mai ieşi în spaţiu, cu asemenea ieşiri nu numai că se descalifică, pentru că în faţa partidului ei s-au descalificat demult, dar jignesc şi ţări importante, deşi unul se laudă că e mare diplomat", a afirmat vicepreşedintele PDL.

El a spus că de trei luni PDL este criticat din interior şi din exterior şi că sunt persoane care doresc desfiinţarea partidului.

"Nu se poate ca de trei luni să fim atacaţi de la preşedintele României, de la tot ce înseamnă o putere parlamentară, de la tot ce înseamnă presă plătită şi de la tot ce înseamnă colegi din interior şi noi totuşi să rezistăm, să ne facem treaba, să avem 18 la sută. Nu înţeleg aceşti domni că nu pot să desfiinţeze Partidul Democrat Liberal ? Asta şi-a propus-o şi Năstase în 2001, 2002, 2003, să-l destructureze şi n-a reuşit, am câştigat alegerile, aşa le vom câştiga şi în 2014 şi 2016. Mesajul meu este să ne lase în pace, să-şi vadă de construcţiile pe care le au, să nu mai cânte prohodul PDL. (...) Restul frustraţilor, nemulţumiţilor, cei care au pierdut controale în partid, care nu se mai regăsesc în fruntea partidelor, să-şi facă altele, dacă nu e bine la noi, dacă le miroase Partidul Democrat Liberal", a afirmat Cezar Preda.

În ceea ce priveşte relaţia cu preşedintele Traian Băsescu, Cezar Preda a spus că de fiecare dată preşedintele a întrerupt legăturile cu PDL, şi nu invers.

"Ne-a lovit de trei luni de zile, ne-a spus că îşi ia la revedere de la noi, că nu mai înseamnă nimic, am înţeles, asta ştim, ne ducem crucea aşa. Niciodată PDL nu a întrerupt legăturile cu Traian Băsescu, totdeauna Traian Băsescu a întrerupt legăturile cu PDL, de câte ori a dorit, nu e o chestiune nouă, numai că acum durează mai mult şi are şi un aspect de irevocabil, dar, în rest, am văzut din astea, filmul ăsta l-am văzut", a menţionat Cezar Preda.

Întrebat dacă vede PDL alături de Mişcarea Populată într-o coaliţie de dreapta, vicepreşedintele PDL a răspuns: "Noi am fost odată într-o coaliţie cu generali fără armată, a doua oară nu se va mai întâmpla chestiunea asta. În jurul PDL vom reconstrui dreapta, e una din priorităţile noastre pentru 2014 şi 2016".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici