Preda: România nu poate suporta acum cheltuieli precum înnoirea parcului auto al Parlamentului

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, vineri, că deputaţii democrat-liberalii nu sunt de acord cu înnoirea parcului auto al Parlamentului pentru că "România nu poate suporta asemenea cheltuieli acum", precizând că maşinile cu care circulă în prezent parlamentarii sunt încă bune.

33 afișări
Imaginea articolului Preda: România nu poate suporta acum cheltuieli precum înnoirea parcului auto al Parlamentului

Preda: România nu poate suporta acum cheltuieli precum înnoirea parcului auto al Parlamentului (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Liderul PDL a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Buzău, că bugetul pe anul viitor nu permite achiziţionarea de maşini noi pentru parlamentari, cu atât mai mult cu cât o astfel de investiţie nu se justifică.

"Nu cred că trebuie întotdeauna luat ca argument kilometrii parcurşi cu o maşină. Nu ne putem permite în bugetul lui 2011 să avem asemenea cheltuieli şi nu doar asta. Trebuie făcut în austeritate şi responsabilitate un buget pe 2011. Cred că şi filosofia de construcţie a bugetului a fost greşită. De ce trebuie să construiesc un buget mare, să ajung în faţa opiniei publice, care să spună că parlamentarii sunt nesimţiţi, că ei mor de foame, iar noi ne luăm maşini. Să se facă un buget de austeritate maximă şi, dacă sunt anumiţi parlamentari care-şi doresc ceva, să-şi treacă în buget, să-şi pună în amendament. Dar nu să arunce blamul asupra a 330 de oameni pentru un buget de care ei nu sunt responsabili", a declarat Cezar Preda.

Preşedintele PDL Buzău a subliniat că România nu poate suporta asemenea cheltuieli, cum ar fi achizionarea de maşini pentru parlamentari, adăugând că aceştia ar trebui să circule fie cu maşinile personale, fie cu vechile autoturisme din parcul auto.

"Filosofia de întocmire a unui buget trebuie să se schimbe. România nu poate suporta acum asemenea cheltuieli. Cred că sunt oameni care nu trebuie să arate ţării că-şi doresc neapărat Duster şi pot să circule cu ce au realizat în viaţă ori cu Logan-urile care sunt încă foarte bune", a mai spus el.

Conducerea Camerei Deputaţilor a amânat în această săptămână luarea unei decizii privind proiectul de buget al Camerei pe 2011.

Secretarul Camerei Sever Voinescu a precizat, după şedinţa de luni a Biroului Permanent, că au fost discuţii ample pe tema bugetului Camerei legate de faptul că, în anul 2011, Camera Deputaţilor trebuie să organizeze reuniunea Adunării Parlamentare a NATO şi că există foarte multe autoturisme în parcul auto al Parlamentului care sunt în stare precară.

Chestorul Camerei, deputatul PNL Dan Motreanu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că nu va semna proiectul de buget al acestui for legislativ pe 2011, el precizând că grupul parlamentar al PNL a decis să se opună adoptării acestuia, considerând că majorarea cu 30% faţă de 2010 este inacceptabilă.

Nici chestorul Nicolae Bănicioiu (PSD) nu a semnat proiectul de buget al Camerei Deputaţilor pe anul 2011.

Purtătorul de cuvânt al PSD, deputatul Emil Radu Moldovan, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că deputaţii PSD nu vor susţine un buget al Camerei Deputaţilor care prevede achiziţii de maşini şi lucrări de investiţii, deoarece anul 2011 va fi mai greu ca actualul.

Proiectul de buget al Camerei Deputaţilor pe 2011 prevede, la capitolul "Maşini, echipamente şi mijloace de transport", o creştere de aproape 300 de ori faţă de 2010, de la suma de 106.000 lei la 31.447.000 de lei, conform unui memorandum intern obţinut în 2 noiembrie de MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici