Predicţia lui Silviu Predoiu despre actuala coaliţie la guvernare: Probabil, spre toamnă, iese USR şi intră PSD

  • Silviu Predoiu: Nu ştiu cât vor rezista. Eu sper ca lumea să se trezească. Eu nu mizez pe PSD, din păcate. Când spun PSD, mă refer la conducerea PSD, nu la membri. Mi s-a părut o aberaţie chestiunea acea .
  • Silviu Predoiu: Această coaliţie este ţinută de interese până, probabil, mai spre toamnă, să treacă vara. Oricum nu au legătură cu ce aşteaptă populaţia şi merităm cumva treaba asta pentru că nici nu spunem ce vrem. Asistăm pasiv la dezbateri despre proiect cu impact social negativ uriaş.
  • Silviu Predoiu: Cred că toată miza e să scape de câţiva de acolo şi probabil că va fi o alianţă. A mai fost o dată (...) Iese USR şi intră PSD, cam aşa văd şi eu.
2421 afișări
Imaginea articolului Predicţia lui Silviu Predoiu despre actuala coaliţie la guvernare: Probabil, spre toamnă, iese USR şi intră PSD

Predicţia lui Silviu Predoiu despre actuala coaliţie la guvernare: Probabil, spre toamnă, iese USR şi intră PSD

Gen(r) Silviu Predoiu spune că actuala coaliţie va mai rezista cel mai probabil până în toamnă când locul USR va fi luat de PSD, din partea căruia nu are însă mari aşteptări, dovadă fiind atitudinea social-democraţilor faţă de Guvernul Cîţu în cazul PNRR.

“Nu ştiu cât vor rezista. Eu sper ca lumea să se trezească. Eu nu mizez pe PSD, din păcate. Când spun PSD mă refer la conducerea PSD, nu la membri. Mi s-a părut o aberaţie chestiunea acea <nu depunem moţiune de cenzură ca să aibă timp să-şi depună PNRR, dar noi nu suntem de acord cu PNRR care este o ticăloşie>. Păi dacă este o ticăloşie, de ce nu-l blochezi? Pentru că ar însemna să blocăm la nivel european. Ştiţi ce se întâmplă? Vorbesc cât se poate de neutru. Ungaria şi Polonia nu au avut o problemă să blocheze bugeul UE atunci când au crezut că interesele lor nu sunt reprezentate corect. Şi  în final au căpătat dreptate. Şi nu s-a sufocat nimeni de furie, n-a leşinat nimeni. Europa nu s-a oprit. Aşa e şi aici. Dacă tu eşti convins că acel PNRR este o tragedie pentru poporul român aşa cum spui tu, păi bate-te pentru el. Puneţi vorbele unde sunt faptele”, a explicat fostul şef adjunct al SIE, joi seara, la emisiunea Marius Tucă Show, de la Aleph News.

Silviu Predoiu remarcă superficialitatea şi lipsa de transparenţă a guvernanţilor în cazul PNRR: “M-am uitat pe site-ul Comisiei Europene. Găseşti acolo planurile naţionale de rezilienţă pentru majoritatea statelor. Am căutat şi la Germania, şi la Franţa... Am trecut prin ele. Italia, Slovenia, Slovacia. Cele mai mici au 200 de pagini. România are 16 pagini. Germania are 700-800 pagini. Şi după asta spun că suntem răuvoitori în interpretarea măsurilor. Păi dacă voi nu ne spuneţi... Apropo de aroganţă, noi cum să ne pronunţăm?”

Silviu Predoiu atrage atenţia că acţiunile guvernanţilor sunt contradictorii şi nu au legătură cu aşteptările populaţiei.

„Această coaliţie este ţinută de interese până probabil mai spre toamnă, să treacă vara, să mai scape un pic de... Oricum nu au legătură cu ce aşteaptă populaţia şi merităm cumva treaba asta pentru că nici nu spunem ce vrem. Asistăm pasiv la dezbateri despre proiect cu impact social negativ uriaş. Sunt nişte chestii pe care un om normal nu poate să le înţeleagă. Spui pe 18 mai că România e statul care a reuşit să depăşească cu viteza cea mai mare criza şi este în recuperarea economică cea mai semnificativă după cea mai mare criză din ultima 100 de ani, ceea ce e pozitiv, nu, eu asta înţeleg şi după aceea vii şi spui vom umbla la pensii, vom vorbi despre salarii, vom tăia nişte stimulente. Păi tocmai aţi spus că am trecut de ele. Dacă nu treceam ce făceaţi? O să vă spunem noi. Nici măcar nu ştim. Dacă ar fi în Guvern un laureat al premiului Nobel sau măcar un savant de renume mondial cum era Elena Ceauşescu, aş spune <da, domnule, ştiu despre ce vorbesc şi probabil că trebuie să am încredere în ei>”, a explicat fostul şef adjunct al SIE.

Silviu Predoiu crede că PNL vrea să scape de USR şi să facă o alianţă cu PSD, existând precedentul Cabinetului Tăriceanu care a guvernat minoritar, sprijiniţ în Parlament de social-democraţi.

“Cred că toată miza e să scape de câţiva de acolo şi probabil că va fi o alianţă. A mai fost o dată (...) Iese USR şi intră PSD, cam aşa văd şi eu”, a adăugat fostul şef adjunct al SIE.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici