Predoiu, acuzat în Raportul Comisiei pentru alegerile din 2009: Nu s-ar impune comisie de anchetă parlamentară cu privire la lovitura de stat din 2012?

Deputatul PNL Cătălin Predoiu a criticat, într-o postare pe Facebook, Raportul Comisiei pentru alegerile din 2009, apreciind că nu are nicio legătură cu realitatea în ceea ce îl priveşte, el întrebând dacă nu se impune comisie de anchetă privind „lovitura de stat” din 2012.

872 afișări
Imaginea articolului Predoiu, acuzat în Raportul Comisiei pentru alegerile din 2009: Nu s-ar impune comisie de anchetă parlamentară cu privire la lovitura de stat din 2012?

Predoiu, acuzat în Raportul Comisiei pentru alegerile din 2009: Nu s-ar impune comisie de anchetă parlamentară cu privire la lovitura de stat din 2012?

„O întreb public pe doamna deputat Oana Florea şi pe membrii Comisiei de anchetă care este proba concretă pe baza căreia au afirmat în raportul publicat astăzi că aş fi participat la un grup infracţional organizat cu scopul de a frauda alegerile prezidenţiale din anul 2009”, precizează Predoiu.

El a menţionat că este de acord că Parlamentul trebuie să afle adevărul cu privire la tot ceea ce este important pentru societatea românească şi a întrebat dacă nu s-ar impune o comisie de anchetă parlamentară cu privire la „lovitura de stat” din anul 2012, având în vedere că atunci au fost schimbaţi „peste noapte” şefii ambelor Camere ale Parlamentului, Avocatul Poporului şi a fost transferat Monitorul Oficial de la Parlament la Guvern pentru a se facilita aceste proceduri.

„Întreb dacă cei care au decis atunci aceste măsuri au făcut sau nu parte dintr-un grup infracţional organizat şi dacă Parlamentul nu ar trebui să lămurească acest lucru”, a arătat Predoiu.

Totodată, el a menţionat că este „extrem de nerăbdător” să afle care este poziţia partidelor din opoziţie cu privire la Raportul Comisiei pentru alegerile din 2009, arătând că acesta nu are nicio legătură cu realitatea, cel puţin în ceea ce îl priveşte.

Preşedintele Comisiei pentru alegerile din 2009, deputatul PSD Oana Florea, a prezentat, marţi, concluziile Raportului final al acestui for, după 8 luni de activitate, precizând că, în lipsa buletinelor de vot, se poate doar deduce că au existat acţiuni de influenţare a scrutinului.

Predoiu face referire la următoarele paragrafe din Raportul final, cuprinse şi în Raportul parţial prezentat de Comisie în septembrie 2017: "Astfel: Preşedintele României - Traian Băsescu, împreună cu primul ministru al Guvernului - Emil Boc şi cu ceilalţi membri ai Guvernului României: Vasile Blaga, Gabriel Sandu, Gheorghe Pogea, Elena Gabriela Udrea, Radu Mircea Berceanu, Cătălin Marian Predoiu, Adriean Videanu şi Sorina Luminiţa Plăcintă, s-au asociat în vederea comiterii de infracţiuni care să aibă drept consecinţă favorizarea comiterii de infracţiuni electorale, cu scopul de a-l avantaja pe candidatul Traian Băsescu. (...) Rămâne la latitudinea Preşedintelui României dacă cere urmărirea penală a foştilor membri ai guvernului care nu au în prezent calitatea de parlamentar: Emil Boc, Vasile Blaga, Gabriel Sandu, Gheorghe Pogea, Elena Gabriela Udrea, Radu Mircea Berceanu, Adriean Videanu şi Sorina Luminiţa Plăcintă. (...) Rămâne la latitudinea Camerei Deputaţilor dacă cere urmărirea penală a domnului Cătălin Marian Predoiu, fost membru al guvernului care în prezent are calitatea de deputat".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici