Predoiu: La un moment dat, Ponta îşi va schimba atitudinea de neutralitate faţă de preşedinte

Premierul Victor Ponta îşi va schimba "la un moment dat atitudinea de neutralitate" faţă de preşedintele Klaus Iohannis, a spus joi, la Gândul Live, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu, care s-a declarat "convins" că şeful guvenului "are în continuare ambiţii prezidenţiale".

820 afișări
Imaginea articolului Predoiu: La un moment dat, Ponta îşi va schimba atitudinea de neutralitate faţă de preşedinte

Catalin Predoiu (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Deşi în prezent relaţia preşedinte-premier este de "colaborare instituţională", Predoiu, premier al guvernului-alternativă al PNL a amintit că preşedintele Iohannis "a spus limpede şi onest că îşi doreşte un alt soi de guvern, cu care să aibă un parteneriat onest".

Predoiu a mai spus că actualul premier "nu mai poate oferi credibilitate, încredere, nu mai poate servi România", "cheia unui guvern" fiind premierul şi credibilitatea cea a "reuşitei guvernamentale".

În ceea ce priveşte baza politică a unui viitor guvern, Predoiu a spus că "nu poti exclude nimic din o nouă majoritate", că pentru noua majoritate "se munceşte" şi că "rafinarea" programului de guvernare al PNL, lansat recent, contribuie la formarea noii majorităţi. "Partea de construcţie a guvernului este o muncă separată", a precizat liderul liberal.

Prim-vicepreşedintele PNL a remarcat faptul, că în privinţa programelor de guvernare, nu se vede "în niciun fel de concurs cu domnul Ponta", pentru că, din punctul său de vedere ca "fost sportiv", concursurile "înseamnă şi fair-play", atitudine care lipseşte actualului premier.

În altă ordine de idei, referindu-se la pomenirea numelui său în discuţii despre diverse cauze penale, Predoiu a spus că "nu a fost implicat niciodată într-o activitate nelegală", nici ca avocat, nici ca politician.

"Nu am nimic de ascuns. Când am intrat în politică, mi-am făcut un examen foarte atent al vieţii profesionale, al vieţii private", a mai declarat, la Gândul Live, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici