Premierul Orban susţine că e falsă teoria că România nu testează mult. „Am urcat la peste 2.500 de teste pe zi”

Premierul Ludovic Orban a spus, joi seara, la Digi24, că teoria potrivit căreia România nu testează masiv pentru depistarea cazurilor de coronavirus este falsă.

1760 afișări
Imaginea articolului Premierul Orban susţine că e falsă teoria că România nu testează mult. „Am urcat la peste 2.500 de teste pe zi”

Premierul Orban: Teoria că România nu testează mult este falsă. Am plecat de la câteva sute şi am urcat la peste 2.500 de teste pe zi

Orban a spus că are propria evaluare asupra strategiei de acţiune pe care a adoptat-o Guvernul şi a făcut o comparaţie a cazurilor de coronavirus cu alte ţări.

„Nu-mi place să vorbesc, am propria autoevaluare, dar puteţi compara cu alte ţări. Primul caz a fost în România în 26 februarie. În aceeaşi zi, în Spania erau 2 persoane, în Franţa erau 12, Italia avea peste 150. Putem analiza care este numărul de cazuri acum. În România avem 2.738, în timp ce Spania are zeci de mii de cazuri, în Franţa zeci de mii de cazuri, iar la bilanţul deceselor putem constata că în România este mult mai mic”, a spus Orban.

El a adăugat că „asta s-a întâmplat în România, în care au venit din ţări cu un număr de cazuri mare, peste 250.000 de români”.

Premierul a spus că este falsă teoria că în ţara noastră nu se testează multe persoane: „Este o teorie falsă. România a crescut capacitatea de diagnosticare, sunt alţi parametri, nu depindem numai de capacitatea de diagnosticare. Am plecat de la câteva sute de teste pe zi şi am urcat la peste 2.500 de teste pe zi. Până la finalul săptămânii avem obiectivul să depăşim 3.000 pe zi. Legat de numărul de centre de testare, noi a trebuit să achiziţionăm PCR-uri. Noi, pentru a putea creşte capacitatea de testare am mobilizat toate entităţile. E vorba şi de câte persoane trebuie testate, am redus timpul între momentul recoltării şi timpul de diagnosticare, creşterea capacităţii de testare nu se desfăşoară peste noapte. Creştem capacacitatea de diagnosticare în fiecare zi şi va creşte până la necesar, fie 5.000 sau 6.000 de teste pe zi”. Am plecat de la câteva sute de teste pe zi şi am urcat la peste 2.500 de teste pe zi. 

Potrivit unei analize pubicată de Mediafax, România testează de aproape şapte ori mai puţin decât Italia.

Sursa FOTO: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
orban,
testări,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici