Premierul Ponta a discutat cu ambasadorii UE implicaţiile crizei francului elveţian

Prim-ministrul Victor Ponta a discutat, marţi, cu ambasadorii statelor membre UE despre implicaţiile în plan european ale crizei francului elveţian, în contextul prezentării priorităţilor României în plan european.

275 afișări
Imaginea articolului Premierul Ponta a discutat cu ambasadorii UE implicaţiile crizei francului elveţian

Premierul Ponta s-a întâlnit cu ambasadorii UE la Bucureşti (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul Ponta s-a întâlnit cu ambasadorii europeni cu ocazia preluării Preşedinţiei Consiliului UE de către Letonia şi le-a a prezentat priorităţile României în plan european din perspectiva provocărilor actuale cu care se confruntă UE şi vecinătătatea sa.

"(Premierul - n.r.) a expus evoluţiile şi perspectivele în plan economic, fiind abordate totodată şi implicaţiile în plan european ale crizei francului elveţian. A evidenţiat importanţa implementării cât mai rapide a Planului Juncker de investiţii  pentru a contribui, în complementaritate cu fondurile europene, la consolidarea creşterii economice, crearea de locuri de muncă şi creşterea încrederii investitorilor. A reiterat atenţia acordată de România discuţiilor în ceea ce priveşte reforma Pactului de stabilitate, cu luarea în considerare a aspectelor strategice, şi continuarea procesului de adâncire a Uniunii Economice şi Monetare", se arată în comunicat.

Totodată, în perspectiva viitorului raport MCV, Victor Ponta a reiterat susţinerea Guvernului pentru consolidarea rezultatelor în procesul de reforma a justiţiei  şi lupta împotriva corupţiei, evidenţiind progresele înregistrate de România în domeniu.

Premierul a asigurat Preşedinţia letonă a Consiliului UE de sprijinul României în implementarea obiectivelor sale şi a felicitat totodată Italia pentru rezultatele înregistrate în al doilea semestru al 2014 în cursul Preşedinţiei italiene.

Potrivit sursei citate, a fost subliniată şi necesitatea aprofundării coordonării şi cooperării la nivel european pentru combaterea terorismului.

De asemenea, Ponta a  discutat şi modalităţile concrete de susţinere şi consolidare, în continuare, a progreselor înregistrate de partenerii UE din vecinătatea estică, în special Republica Moldova, în parcursul lor european.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici