Premierul şi ministrul Sănătăţii, în vizită la spitalul de copii din Bucureşti: „Transformatorul era în garanţie, era nou”

Premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafilla, au vizitat miercuri Spitalul Clinic de Urgenţă Marie S. Curie unde au fost mutaţi copiii de la Centrul Clinic de Recuperare Dr. Nicolae Robănescu, afectat de un incendiu.

816 afișări
Imaginea articolului Premierul şi ministrul Sănătăţii, în vizită la spitalul de copii din Bucureşti: „Transformatorul era în garanţie, era nou”

Premierul şi ministrul Sănătăţii, în vizită la spitalul de copii din Bucureşti: „Transformatorul era în garanţie, era nou”

Premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafilla, au vizitat miercuri Spitalul Clinic de Urgenţă Marie S. Curie unde au fost mutaţi copiii de la Centrul Clinic de Recuperare Dr. Nicolae Robănescu, afectat de un incendiu.

Premierul şi ministrul Sănătăţii au mers la unitatea medicală pentru a vorbi cu pacienţii şi cu rudele acestora. De asemenea, Ciolacu şi Rafilla au discutat cu cadrele medicale despre situaţia creată în urma incendiului de noaptea trecută.

Marcel Ciolacu a anunţat că pacienţii vor fi mutaţi înapoi în regim de urgenţă.

„Toţi copiii vor fi mutaţi înapoi, sunt convins că vom găsi o companie pentru a repara ferestrele, un singur salon a fost afectat”, a explicat şeful Guvernului

Marcel Ciolacu a cerut o anchetă urgentă pentru a se stabili ce a provocat defecţiunea echipamentului electric.

„Transformatorul era în garanţie, era nou” a mai spus Ciolacu.

Prim-ministrul a dezvăuit că toate spitalele din ţară vor fi verificate.

„O să facem un plan de acţiune pentru perioada următoare, acesta este sistemul”, a mai spus premierul care a precizat că investiţiile în modernizarea sptalelor vor fi realizate prin proiecte PNRR şi BEI.

Ministrul Sănătăţii a vorbit cu pacienţii şi a transmis că nu sunt probleme.

„Copiii sunt în stare bună, sunt liniştiţi, aşteaptă să se mute în perioada următoare, se lucrează”, a anunţat Alexandru Rafilla.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, marţi seara a avut loc o pană de curent în zona din jurul Spitalului de recuperare pentru copii Robănescu, motiv pentru care unitatea a fost alimentată de generator mai mult de o oră. În momentul revenirii energiei electrice în reţea, transformatorul a explodat, provocând incendierea a două maşini din apropiere.

Personalul a luat imediat măsuri pentru oprirea instalaţiilor de gaze din incinta spitalului şi a procedat la evacuarea în siguranta copiilor internaţi, a aparţinătorilor acestora, a mai explicat ministerul.

Pompierii au fost alertaţi marţi, la ora 22.10. La faţa locului au fost deplasate numeroase echipaje şi autospeciale. Pe parcursul nopţii, pompierii au stins incendiul şi au eliminat riscul extinderii flăcărilor la clădirea spitalului.

Ca măsură de precauţie, 79 de copii şi 21 de aparţinători au fost evacuaţi şi transportaţi la Spitalul Marie Curie, aflat în apropiere. Cel mai probabil, copiii transferaţi de la Spitalului de recuperare Robănescu vor rămâne la Marie Curie câteva zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici