Preşedintele Băsescu, în vizită oficială la Berlin: Obiectivele vizitei sunt consolidarea relaţiei bilaterale şi acţiune comună în UE

Preşedintele Traian Băsescu a sosit, joi, la Berlin, pentru vizita oficială de o zi în timpul căreia are programate convorbiri oficiale cu preşedintele Republicii Federale Germania, Christian Wulff, şi cu cancelarul german Angela Merkel.

652 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Băsescu, în vizită oficială la Berlin: Obiectivele vizitei sunt consolidarea relaţiei bilaterale şi acţiune comună în UE

Traian Băsescu (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Şeful statului a fost întâmpinat de şeful Protocolului de stat şi de un oficial al Ministerului german de Externe.

Potrivit programului oficial, şeful statului român va avea convorbiri oficiale cu preşedintele Republicii Federale Germania, Christian Wulff, şi cu cancelarul german Angela Merkel. În jurul orei 14.30 (ora României) sunt programate declaraţii de presă susţinute de Traian Băsescu şi Angela Merkel.

Băsescu va participa la conferinţa economică "Germania şi România - parteneri în Europa", organizată la sediul Deutsche Bank din Berlin.

Programul vizitei include şi o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii româneşti din R.F. Germania şi ai comunităţii de germani originari din România.

Preşedintele a declarat la plecarea spre Berlin că obiectivele deplasării sunt consolidarea relaţiei bilaterale şi acţiunea comună în Uniunea Europeană.

"Obiectivele vizitei la Berlin sunt două: consolidarea relaţiei bilaterale şi acţiune comună în Uniunea Europeană", a spus Băsescu.

El a menţionat că va oferi mai multe detalii în declaraţiile de presă care vor avea loc după întâlniri.

Preşedintele este însoţit la Berlin de ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, şeful Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Eugen Tomac şi Secretarul de stat în MAE Bogdan Aurescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici