Preşedintele Băsescu, la Prislop (Maramureş), unde participă la slujbă şi la festivalul de folclor

Preşedintele Traian Băsescu a sosit, duminică, la ora transmiterii acestei ştiri, la Prislop, în judeţul Maramureş. Preşedintele şi soţia sa vor asista la slujba religioasă de la Mănăstirea Prislop.

824 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Băsescu, la Prislop (Maramureş), unde participă la slujbă şi la festivalul de folclor

Preşedintele Băsescu, la Prislop (Maramureş), unde participă la slujbă şi la festivalul de folclor

Şeful statului a venit împreună cu soţia sa, Maria Băsescu.

Preşedintele şi soţia sa vor asista la slujba religioasă de la Mănăstirea Prislop.

De asemenea, în jurul orei 12.00, preşedintele Băsescu şi soţia sa vor participa la Festivalul de folclor "Hora la Prislop".

Hora de la Prislop este un festival interjudeţean care promovează datina, portul şi cântecul popular şi se desfăşoară anual în duminica de după Sfânta Maria. La festival participă ansambluri din Maramureş, Suceava şi Bistriţa-Năsăud, care încing o faimoasa horă. De asemenea, sunt gătite mâncăruri tradiţionale şi are loc un târg al meşterilor populari.

Ediţia la care au participat cele mai multe persoane a fost în anul 1973, când la "Hora la Prislop" se spune că ar fi fost prezenţi peste 50.000 de oameni. Anul acesta sunt aşteptate 20.000 de persoane. 

Nu este pentru prima dată când Traian Băsescu vine la această sărbătoare. El a mai fost aici şi în 2009, dar şi anul trecut. În vara lui 2012, el şi soţia sa au participat însă doar la slujba de la Mănăstirea Prislop, nu şi la serbarea câmpenească.

Suspendat din funcţie atunci, Traian Băsescu declara: "Orice creştin are nevoie de iertare".

Pasul Prislop, situat la altitudinea de 1.413 metri, este una dintre cele mai înalte trecători din România, care leagă Maramureşul cu Moldova.

Sâmbătă seară, la vila de protocol de la Neptun, şeful statului s-a întâlnit cu foştii săi colegi de la Academia de Marină "Mircea cel Bătrân" pentru a sărbători 37 de ani de la absolvire. La petrecere au participat aproximativ 100 de persoane.

Invitaţii au început să sosească la vila de protocol de la Neptun începând cu ora 20.00 şi au petrecut mai bine de patru ore. La plecare oaspeţii au povestit că au avut în meniu mâncare românească, au dansat pe muzica anilor ‘70 şi au rememorat momentele plăcute din vremea studenţiei, dar nu au făcut politică.

Petrecerea s-a terminat puţin după miezul nopţii.

De când a devenit preşedinte al României, Traian Băsescu s-a întâlnit aproape în fiecare vară cu foştii săi colegi pentru a sărbători absolvirea Institutului de Marină. Locul favorit pentru petrecere este vila de protocol din staţiunea Neptun, dar anul trecut organizatorii au trebuit să aleagă un restaurant din Constanţa, întrucât Traian Băsescu era în acea perioadă suspendat din funcţie.

Traian Băsescu a absolvit în anul 1976 Institutul de Marină, Facultatea de Navigaţie, Secţia Comercială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici