Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară: Ponta şi ceilalţi autori ai loviturii de stat din 2012 nu au răspuns încă penal

Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Marian Preda, susţine că la un an de la referendumul de demitere a preşedintelui, premierul şi "ceilalţi autori ai loviturii de stat" nu au răspuns "moral, penal şi politic pentru puciul organizat" şi pentru "pierderile economice şi de imagine" cauzate.

372 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară: Ponta şi ceilalţi autori ai loviturii de stat din 2012 nu au răspuns încă penal

Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Marian Preda (Imagine: Bogdan Danaescu/Mediafax Foto)

"La un an de la referendumul de demitere a preşedintelui României, Ponta şi ceilalţi autori ai loviturii de stat nu au răspuns moral, penal şi politic pentru puciul organizat şi pentru pierderile economice şi de imagine pe care România le-a suferit. România a pierdut 12 mld euro care au ieşit din ţară în vara lui 2012", se arată într-un comunicat remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

"Concedierile succesive şi privatizările ratate în ultimul an sunt de asemenea consecinţele evenimentelor de anul trecut care au alungat investitorii", mai afirmă preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară.

Preşedintele Traian Băsescu declara, la începutul lunii iulie, la Digi 24, că va trebui ca "cineva" să-şi asume responsabilitatea juridică pentru "puciul" din 2012, menţionând că ar fi corect ca "cineva" să plătească în faţa instanţei pentru deciziile politice şi legile date cu acea ocazie.

"Responsabilitatea politică nu a fost asumată, dar probabil cineva va trebuie să îşi asume responsabilitatea juridică, pentru că şi acum România plăteşte costuri uriaşe pentru lovitura de stat din vara trecută", spunea Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici