Preşedintele PE se opune deocamdată impunerii de noi sancţiuni împotriva Rusiei

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a pledat pentru prudenţă în legătură cu criza din Ucraina şi s-a declarat, deocamdată, împotriva impunerii de noi sancţiuni Rusiei, apreciind că UE are "interese comune" cu Moscova.

225 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PE se opune deocamdată impunerii de noi sancţiuni împotriva Rusiei

Martin Schulz (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Credibilitatea UE în acţiunile internaţionale depinde de realism", a declarat preşedintele Parlamentului European.

"Uniunea Europeană a luat măsuri şi nu sunt necesare, pentru moment, noi sancţiuni", a apreciat Schulz.

"Există interese comune" între Rusia şi UE, a reamintit Martin Schulz, candidatul socialiştilor europeni la preşedinţia Comisiei Europene.

"Care este interesul Rusiei? Să exporte energie. Care este interesul Uniunii Europene? Să cumpere energie la preţuri rezonabile", a subliniat el.

"Care este interesul Rusiei? Să câştige bani din exportul de energie şi au nevoie de aceşti bani pentru investiţiile din ţară, iar, pentru aceasta, au nevoie de investiţii din Europa, ceea ce arată că există interese comune", a insistat preşedintele PE.

De asemenea, Martin Schulz şi-a exprimat speranţa "într-o mai bună înţelegere între Guvernul rus şi Uniunea Europeană".

Tensiunile au luat însă amploare în ultimele zile, după ce manifestaţii proruşi au ocupat instituţiile oficiale din estul Ucrainei, iar în acest caz Martin Schulz a apreciat că trebuie menţinută vigilenţa.

"Sper că Guvernul rus nu va face greşeala să susţină evoluţii în vederea divizării Ucrainei", a mai declarat Martin Schulz.

"Trebuie să analizăm cu atenţie care este importanţa ultimelor evenimente", a afirmat preşedintele Parlamentului European. "Sunt manifestaţii masive în estul Ucrainei sau doar revolte limitate? Deocamdată nu este clar", a apreciat Schulz.

El a adăugat că Rusia a încălcat dreptul internaţional prin anexarea Crimeei şi a afirmat că trebuie să se ţină cont de realitate şi anume că "peninsula aparţine Federaţiei Ruse". "Este un fapt împlinit", a apreciat Schulz.

Preşedintele PE a menţionat că sunt necesare eforturi în vederea "stabilizării Ucrainei şi sprijinirii Guvernului", exprimându-şi speranţa că alegerile prezidenţiale din 25 mai vor fi "libere şi corecte", iar ţara va rămâne unită.

"Toate acestea înseamnă bani. Nu trebuie să ne mulţumim cu măsuri împotriva Rusiei, trebuie, de asemenea, să investim în Ucraina", a conchis preşedintele Parlamentului European.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici