Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi: Sondajul începe săptămâna aceasta. Prezenţa miniştrilor pe liste depinde de relaţia cu Cioloş

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a declarat luni că sondajul din Capitală va începe săptămâna aceasta, afirmând că prezenţa miniştrilor tehnocraţi pe listele partidului va depinde şi de relaţia PNL cu Dacian Cioloş.

383 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PNL Bucureşti,  Cristian Buşoi: Sondajul începe săptămâna aceasta. Prezenţa miniştrilor pe liste depinde de relaţia cu Cioloş

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi: Sondajul începe săptămâna aceasta. Prezenţa miniştrilor pe liste depinde de relaţia cu Cioloş (Imagine: Silviu Matei/ Arhiva Mediafax Foto)

''Sondajul va începe la mijlocul acestei săptămâni. Nu facem altceva decât să vedem o poză, o imagine a situaţiei din Bucureşti, problemele bucureştenilor, cum percep administraţia de până acum, chiar dacă este un termen foarte scurt, notorietatea şi gradul de încredere al parlamentarilor deja existenţi şi a altor lideri de organizaţii care şi-au manifestat intenţia să candideze. Este şi o întrebare deschisă pe care o adresăm bucureştenilor, le cerem să ne indice cel mai bun ministru şi cel mai slab ministru'', a precizat preşedintele PNL Bucureşti.

Întrebat câte locuri eligibile ar putea oferi PNL Bucureşti miniştrilor tehnocraţi, Buşoi a afirmat că în partid nu s-a discuta acest lucru, dar că va depinde şi de relaţia pe care partidul o va avea cu premierul Dacian Cioloş.

''Nu s-a discutat până acum cu nici unul dintre miniştrii, aşa cum în mod evident nu s-au finalizat discuţiile cu premierul.(…)'', a spus liberalul.

El a subliniat că premierul Cioloş ar fi, în opinia sa, cel mai bun candidat la funcţia de prim-ministru susţinut de PNL.

''M-aţi întrebat dacă sunt discuţii cu miniştrii, v-am spus că acest lucru nu este posibil cât timp nu ştim foarte clar care vor fi relaţia noastră cu premierul Cioloş. Eu personal cred că ar fi cel mai bun candidat de prim-ministru pe care l-ar susţine PNL, dar nu este o chestiune pe care să o vrea doar PNL, este o chestiune care trebuie discutată cu dumnealui. Aceste discuţii nu le fac eu, copreşedinţii vor decide dacă vor avea loc discuţii, câd vor avea loc'', a explicat Buşoi.

El a susţinut că PNL Bucureşti a început sondajul mai târziu decât a anunţat iniţial pentru că, la recomandarea sociologilor, s-a ţinut cont de faptul că bucureştenii sunt plecaţi în vacanţă.

''Toţi cei care doresc să participe, este benevol, nu este nimic obligatoriu, la acoperirea costurile acestui sondaj, cu chitanţă, cu factură, în cel mai transparent mod, sunt bineveniţi să o facă. Sunt convins că cei mai mulţi dintre cei care sunt în funcţie vor contribui, aşa cum se întâmplă în fiecare partid politic'', a răspuns Buşoi, întrebat dacă s-a stabilit suma care trebuie plătită de fiecare candidat.

Întrebat dacă sondajul va fi prezentat la Liga Aleşilor Locali, va avea loc pe 26 şi 27 august la Braşov, liderul PNL Bucureşti a afirmat că prezentarea sondajului ''depinde de rezultat''.

Buşoi: PNL trebuie să îşi înnoiască listele, dar nu poate fi o regulă absolută

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a declarat luni că PNL trebuie să îşi înnoiască listele de parlamentari, însă excluderea celor cu mai multe mandate, aşa cum a propus Adriana Săftoiu, nu poate fi o ''regulă absolută''.

''Cred că este o analiză corectă pe care (Adriana Săftoiu-n.r) a făcut-o. PNL trebuie să îşi înnoiască listele de parlamentari, electoratul aşteaptă oameni noi pe listele PNL şi, sigur, că acest lucru nu se poate face decât impunând anumite criterii", a afirmat preşedintele PNL Bucureşti, solicitat să comenteze afirmaţia Adrianei Săftoiu care a declarat că parlamentarii cu trei, patru mandate trebuie să facă un pas în spate.

Cristian Buşoi a subliniat însă că excluderea parlamentarilor cu mai multe mandate nu poate fi o regulă absolută.

"Pe de altă parte nu poate fi o regulă absolută (excluderea de pe liste a parlamentarilor cu mai multe mandate-n.r.) pentru că sunt parlamentari cu experienţă ai PNL care s-au dovedit a fi eficienţi, care au o bună imagine în judeţele pe care le reprezintă şi care nu au avut niciodată probleme de integritate sau de alt fel. Trebuie să fie un mixt între oameni cu experienţă şi oameni noi", a spus el.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Adriana Săftoiu, a declarat miercuri că speră ca parlamentarii PNL care au trei sau patru mandate să facă un pas în spate afirmând că în jurul datei de 15 august listele pentru alegerile parlamentare vor fi discutate în partid.

"Propunerile vor veni dinspre organizaţii şi desigur vor fi validate în Biroul Politic. Eu vreau să cred că aceste liste vor fi foarte bine gândite, că, sper, vom avea colegi care vor înţelege că este un moment foarte bun, în care trebuie să facem un pas în spate, în lateral. Ştiu că este destul de greu să renunţi la un moment dat la ideea că eşti parlamentar, mai ales după ce ai trei-patru mandate, dar eu cred că ar trebui să fie şi o alegere a unor colegi care se află deja la al patrulea mandat şi când spun lucrul acesta mă refer la faptul că, zic eu, 16 ani pe care i-ai avut, uneori chiar 20 la dispoziţie să arăţi ţării ce poţi să faci pentru ea sunt suficienţi. Nu sunt susţinătoarea ideii că oamenii tineri ca vârstă neapărat sunt cei mai buni, ba chiar cred că ai nevoie de experienţă parlamentară, dar în egală măsură, suntem într-un moment în care e limpede că cetăţenii au o reacţie nu foarte bună la figuri pe care le consideră deja erodate, de prea mult timp pe scena politicii, prea obişnuite în comoditate şi în privilegii (...). Cred că PNL va trebui să aibă curaj şi să abordeze aceste liste parlamentare aşa cum o cer cetăţenii", a declarat purtătorul de cuvânt al PNL la RFI.

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a susţinut că în partid nu s-a discutat această propunere.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici