Preşedintele PNL Prahova, Adrian Semcu, şi-a dat demisia din funcţie

Preşedintele PNL Prahova, Adrian Semcu, şi-a dat demisia din funcţie vineri seară, la finalul unei şedinţe care a durat patru ore şi la care a participat preşedintele PNL, Crin Antonescu, aflat la Ploieşti după ce 14 liberali prahoveni au cerut schimbarea conducerii filialei judeţene.

641 afișări

Adrian Semcu şi-a anunţat demisia din funcţie la finalul unei şedinţe care a avut loc la sediul PNL Prahova, care a durat patru ore şi la care a participat liderul PNL, Crin Antonescu.

"Decizia am luat-o eu personal, mi-am dat demisia din funcţia de preşedinte pentru că am ajuns la concluzia că intrăm într-o campanie electorală care va solicita foarte mulţi nervi şi foarte mult timp. Poate că nu sunt cel mai potrivit pentru acest lucru. Va fi ales un alt birou interimar, va fi şi un alt preşedinte, sunt convins că un preşedinte mai tânăr şi cu mai multă forţă de muncă", a spus Semcu.

Întrebat dacă rămâne vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, funcţie pe care o deţine în prezent, Semcu a răspuns: "Viitorul birou judeţean va decide acest lucru, dacă mă vor menţine sau îmi vor retrage sprijinul politic pentru funcţia de vicepreşedinte (al CJ Prahova - n.r.)".

Potrivit unor surse din PNL Prahova, Crin Antonescu a participat la şedinta extraordinară a conducerii PNL Prahova după ce 14 membri ai partidului, între care un deputat, patru consilieri judeţeni şi doi consilieri locali ploieşteni, au trimis conducerii centrale a PNL o scrisoare în care cereau schimbarea conducerii filialei judeţene şi a PNL Ploieşti, acuzând colaborarea dintre PNL şi PDL la nivelul judeţului Prahova.

După ce Adrian Semcu şi-a anunţat demisia, Crin Antonescu i-a mulţumit acestuia pentru activitatea în partid şi a precizat că Semcu rămâne în conducerea centrală a PNL, fiind membru al Biroului Central al partidului.

Antonescu a precizat că va propune Consiliului Naţional Executiv al partidului, care va avea loc între 19 şi 20 decembrie, dizolvarea actualului Birou Judeţean al PNL Prahova şi în acelaşi for va propune numirea unui preşedinte şi a unui birou interimar de conducere "cât mai restrâns".

Întrebat cum comentează acuzaţiile privind colaborarea între PNL şi PDL la nivelul judeţului Prahova, Antonescu a spus că are încredere că toţi membrii PNL sunt conştienţi că bătălia partidului este împotriva PDL.

Adrian Semcu este membru PNL din 1990 şi a condus filiala Prahova din anul 2005. Din 2001 până în 2005 a fost vicepreşedinte al PNL Prahova.

Semcu are 51 de ani şi are doi fii care sunt şi ei membri ai PNL.

Tinerii liberali au declarat că fiii lui Semcu nu au funcţii de conducere în partid şi că aceştia au lucrat în campaniile electorale alături de organizaţia de tineret, lipind afişe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici