Preşedintele Portugaliei a fost primit la Guvern de Oprea, care îl înlocuieşte temporar pe Ponta

Preşedintele Portugaliei, Aníbal Cavaco Silva, a fost primit la Guvern de către vicepremierul Gabriel Oprea, desemnat să îl înlocuiască temporar la conducerea Guvernului pe prim-ministrul Victor Ponta.

150 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Portugaliei a fost primit la Guvern de Oprea, care îl înlocuieşte temporar pe Ponta

Aníbal Cavaco Silva (Imagine: Dragos Savu/Mediafax Foto)

La sfârşitul întâlnirii, Guvernul a transmis un comunicat în care arată că preşedintele portughez a menţionat relaţiile excelente dintre cele două ţări în plan politic, militar, cât şi în plan economic şi al relaţiilor culturale, evidenţiind buna cooperare în cadrul UE şi NATO şi arătând că în domeniul economic, interesul ambelor părţi este de a dinamiza cooperarea şi investiţiile, inclusiv pe terţe pieţe, sens în care este însoţit la vizita în România de o importantă delegaţie de oameni de afaceri.

"Cei doi înalţi oficiali au mai abordat şi aspecte legate de cooperarea în cadrul Uniunii Europene, unde viziunile şi interesele României şi Portugaliei sunt foarte apropiate. Au fost discutate teme de actualitate, precum asigurarea securităţii energetice, realizarea Uniunii Energiei, răspunsul pe care Europa trebuie să îl dea, de o manieră coordonată şi solidară, la provocările generate de fenomenul migraţiei, situaţia economică din Uniune şi Planul de Investiţii Juncker. Au mai fost abordate şi ultimele evoluţii în plan regional, în special situaţia din vecinătatea Estică, ambii oficiali evidenţiind faptul că UE şi NATO au capacitatea de a gestiona cu responsabilitate riscurile ce rezultă în raport cu aceste evoluţii", se mai arată în comunicat.

Preşedintele Portugaliei, Aníbal Cavaco Silva, se află în România pentru o vizită de stat, având deja o întâlnire şi cu preşedintele Klaus Iohannis.

Vicepremierul Gabriel Oprea a fost desemnat să coordoneze activitatea Guvernului, pentru perioada 16-19 iunie, premierul Victor Ponta aflându-se în Turcia, pentru o intervenţie chirugicală.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici