Preşedintele PPE: ARD şi UDMR sunt opţiunile europene pentru România

Preşedintele Partidului Popular European (PPE), Wilfried Martens, afirmă că ARD şi UDMR sunt singurele "lozuri electorale" care îi pot garanta României un rol central în proiectul european, el susţinând că o nouă guvernare Ponta va agrava "marginalizarea" ţării.

1098 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PPE: ARD şi UDMR sunt opţiunile europene pentru România

Wilfried Martens (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Doresc să urez noroc ARD şi de asemenea UDMR pentru alegerile de duminică. Acestea două sunt singurile lozuri electorale care pot garanta României un rol central în proiectul european", a afirmat Martens, potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, MEDIAFAX.

El arată că este important ca beneficiile românilor de pe urma aderării la Uniunea Europeană să fie menţinute şi extinse, iar dacă premierul Victor Ponta va rămâne la putere, marginalizarea României se va agrava.

"În ultimele câteva luni, guvernarea scandaloasă a lui Victor Ponta a dus la o rapidă marginalizare a ţării în UE, dar şi în cadrul propriei sale familii politice europene, Partidul Socialiştilor Europeni, care au decis în septembrie să anuleze desfăşurarea programată a congresului lor la Bucureşti. Dacă Victor Ponta rămâne la putere, îmi este teamă că marginalizarea României numai se va agrava", a afirmat liderul PPE.  

De asemenea, Martens afirmă că preşedintele Traian Băsescu va face tot posibilul să asigure după alegeri formarea unei guvernări "puternice şi stabile". 

"E necesar de arătat că, după alegeri, preşedintele României Traian Băsescu va face tot posibilul să asigure formarea unei guvernări puternice şi stabile, aşa cum este stipulat şi de Articolul 103 al Constituţiei României", a concluzionat Martens, potrivit comunicatului PPE.  

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici