Preşedintele Traian Băsescu a fost invitat la summitul PPE din 18 decembrie

Preşedintele Traian Băsescu a fost invitat la summitul Partidului Popular European, care se va desfăşura pe 18 decembrie, la Bruxelles, înaintea Consiliului European de Iarnă (18-19 decembrie), potrivit unui comunicat al PPE.

262 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Traian Băsescu a fost invitat la summitul PPE din 18 decembrie

Traian Băsescu (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)

"Şefii de stat şi de guvern din UE şi din afara UE şi liderii opoziţiei, membri al Partidului Popular European (PPE), preşedintele Consiliului European şi preşedintele Comisiei Europene, Donald Tusk, respectiv Jean-Claude Juncker, au fost invitaţi să participe la summitul partidului, care va avea loc la Bruxelles, pe 18 decembrie", se arată într-un comunicat PPE.

"Pe agenda (summitului) se va afla pregătirea Consiliului European, care va avea loc pe 18 şi 19 decembrie", mai precizează comunicatul.

Gazda reuniunii va fi preşedintele PPE, Joseph Daul.

De asemenea, vor participa preşedintele Grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, secretarul general Antonio Lopez-Isturiz, şi membri ai conducerii Partidului Popular European.

În prezent, PPE are 12 dintre cei 28 de membri ai Consiliului European: Angela Merkel, Mariano Rajoy, Traian Băsescu, Boyko Borisov, Viktor Orban, Ewa Kopacz, Laimdota Straujuma, Enda Kenny, Antonis Samaras, Alexander Stubb, Pedro Passos Coelho şi Nicos Anastasiades.

Întrebat pe 21 noiembrie, dacă va participa la viitorul Consiliu European, preşedintele Traian Băsescu a spus că trebuie să participe pentru că deţine funcţia de şef de stat până pe 21 decembrie şi că "oricum" susţine "mai bine" interesele României decât premierul Victor Ponta.

"Da, trebuie să particip, pentru că încă sunt în funcţie până pe data de 21 şi oricum susţin mai bine interesele României decât Ponta", a precizat Băsescu, înainte de participarea la ceremonia de validare a rezultatului alegerilor prezidenţiale.

Consiliul European de Iarnă din 18-19 decembrie va fi ultimul la care participă Traian Băsescu şi primul condus de noul preşedinte, polonezul Donald Tusk.

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta au avut mai multe dispute în ultimii doi ani privind persoana care trebuie să reprezinte România la reuniunile Consiliului European, premierul cerând mandat de participare la o serie de reuniuni, iar preşedintele refuzând să îl acorde.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici