Prigoană: Nu pot renunţa la siguranţa familiei mele pentru o funcţie de membru PDL

Deputatul PDL Silviu Prigoană a declarat luni pentru "Gândul", că nu poate renunţa la siguranţa familiei sale pentru o funcţie de membru PDL, pentru că partidul nu dă de mâncare familiei lui, sugerând că va pleca din PDL dacă se va aplica decizia privind opţiunea între afaceri şi politică.

17 afișări
Imaginea articolului Prigoană: Nu pot renunţa la siguranţa familiei mele pentru o funcţie de membru PDL

Prigoană: Nu pot renunţa la siguranţa familiei mele pentru o funcţie de membru PDL (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

"Eu vă spun că aici nu e vorba de funcţia de demnitar. Rezoluţia sună altfel, şi anume că trebuie să optezi între calitatea de membru PDL şi cea de acţionar la companie. Pentru că altfel, există legea ANI şi alte asemenea legi, care reglementează în momentul de faţă calitatea de demnitar şi care nu-ţi dau voie să fii manager sau să beneficiezi de alte calităţi incompatibile cu aceea de demnitar", a declarat Prigoană pentru "Gândul".

El a susţinut că partidul a mers cu rezoluţia mai departe decât legea, "spunând că nici calitatea de acţionar în companie nu mai este compatibilă".

Deputatul PDL a precizat că este obligat să ia foarte repede o decizie în acest sens.

"Voi comunica decizia mea. Dar trebuie să ţinem cont de faptul că, înainte de a fi membru PDL, am fost creatorul unor companii. Am obţinut calitatea politică abia după ce, ani de zile, am fost acţionar. Am considerat că fac bine ce fac, iar dacă partidul consideră că nu mai fac bine, atunci asta-i viaţa", a spus Prigoană.

"Partidul e o entitate abstractă, nu dă de mâncare familiei mele. Am venit în PDL cu speranţa că fac bine pentru mine, familia mea, societate. Dacă partidul a hotărât că nu e în regulă să fiu printre ei, asta e. Dar eu nu pot renunţa la siguranţa şi securitatea familiei mele şi să accept o funcţie de membru de partid", a mai declarat Prigoană.

El a lăsat să se înţeleagă că nu este singurul care a adoptat această formulă. "Poate că, urmare a unor discuţii care vor avea loc în partid, lumea o să se mai sucească. Dar eu sper să n-o fac. Eu fac politică de 4 ani în PDL, dar business fac de vreo 20 de ani, timp în care n-am avut nimic de ascuns", a adăugat Silviu Prigoană.

Colegiul Director al PDL a adoptat, duminică, o rezoluţie prin care împuterniceşte Biroul Permanent Naţional al partidului să clarifice situaţia demnitarilor care au afaceri cu statul, astfel încât aceştia să opteze pentru a păstra una dintre aceste calităţi, a precizat vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur.

PDL doreşte să transmită celor care au o demnitate publică din partea partidului să opteze pentru funcţii sau afaceri cu statul, a menţionat el. Flutur a spus că BPN al PDL urmează să stabilească un număr de zile în care aceştia să opteze pentru una dintre calităţi.

Decizia a fost luată la propunerea Elenei Udrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici