Prim-vicepreşedintele PDL Mehedinţi Ion Mîţu trece la PNL. Împreună cu Mîţu, trec la PNL Mehedinţi şi primari PDL din judeţ şi reprezentanţi ai PPDD

Prim-vicepreşedintele PDL Mehedinţi Ion Mîţu, apropiat al deputatului Mihai Stănişoară, trece la PNL, la mai puţin de trei săptămâni de la plecarea lui Stănişoară la liberali, Mîţu susţinând într-o conferinţă de presă că acelaşi gest îl fac o serie de primari PDL din judeţ, dar şi reprezentanţi ai PPDD.

517 afișări
Imaginea articolului Prim-vicepreşedintele PDL Mehedinţi Ion Mîţu trece la PNL. Împreună cu Mîţu, trec la PNL Mehedinţi şi primari PDL din judeţ şi reprezentanţi ai PPDD

Ion Mîţu (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Contactat, marţi, de corespondentul MEDIAFAX, Ion Mîţu a confirmat înscrierea în PNL, spunând că anunţul va fi făcut într-o conferinţă de presă pe care o va susţine la ora 11.00, împrerună cu preşedintele interimar al PNL Mehedinţi Marcel Vela.

De asemenea, Mîţu a spus că împreună cu el şi-ar fi anunţat intenţia de a trece de la PDL la PNL 17 primari, 8 viceprimari şi 53 de consilieri locali din judeţul Mehedinţi.

Ion Mîţu a fost prefect de Mehedinţi în timpul guvernării Boc şi a candidat la alegerile parlamentare din 2012 pentru funcţia de senator în Colegiul 2 Mehedinţi, pierzâned însă alegerile.

Ion Mîţu este cunoscut ca fiind un apropiat al deputatului Mihai Stănişoară, care în 6 martie a trecut de la PDL la PNL. Mihai Stănişoară era prim-vicepreşedinte PDL, lider al grupului deputaţilor democrat-liberali şi preşedintele organizaţiei judeţene Mehedinţi a PDL.

Prim-vicepreşedinte PDL Mehedinţi Ion Mîţu şi-a anunţat oficial trecerea la PNL, într-o conferinţă de presă în care au anunţat că fac acelaşi gest şi o serie de primari PDL din judeţ, dar şi reprezentanţi ai PPDD.

Preşedintele interimar al PNL Mehedinţi, Marcel Vela, a spus, în conferinţa de presă, că Partidul Naţional Liberal şi-a deschis porţile pentru toţi cei care vor să intre în PNL.

Astfel, odată cu Ion Mîţu, a fost anunţată marţi înscrierea în PNL şi a prim-vicepreşedintelui PPDD Mehedinţi, Tănase Stîngă, dar şi a lui Ionuţ Buculeasa, fost candidat pentru Camera Deputaţilor din partea PPDD la alegerile parlamentare din decembrie 2012.

"Începând de astăzi, Partidul Naţional Liberal îşi deschide porţile pentru colegi din PDL şi din PPDD. Aici lângă noi sunt colegi care vor să se înscrie în PDL, domnul prim-vicepreşedinte PDL Ion Mîţu, domnul prim-vicepreşedinte PPDD, Tănase Stîngă. Am o bucurie şi o onorare să vă anunţ că astăzi vin la PNL şi aleşi locali din Mehedinţi", a anunţat Vela.

Ion Mîţu a susţinut că a luat decizia de a trece la PNL în urma Convenţiei PDL de sâmbătă, pentru că nu se mai regăseşte în formaţiunea democrat-liberală.

"Decizia am luat-o după Convenţia de la Bucureşti de sâmbăta trecută. Eu am crezut că va fi o dispută pe proiecte, şi nu o răfuială personală între două persoane. Nu mă mai regăseam în Partidul Democrat Liberal. Am venit împreună cu 11 primari, patru consilieri locali, trei consilieri judeţeni şi 53 de consilieri comunali. Împreună vom face o echipă în PNL. cea mai puternică forţă de dreapta din Mehedinţi şi la nivel naţional", a spus Mîţu.

Iniţial, Mîţu declarase că 17 primar vor trece marţi, alături de el la PNL, dar şase dintre ei nu au mai confirmat, însă Mircea Vela a spus că şi aceştia urmează să se alăture PNL.

Primarii aleşi pe listele PDL care au participat la conferinţa de presă şi şi-au anunţat intenţia de a trece la PNL sunt cei din comunele: Bîlvăneşti, Pristol, Malovăţ, Dîrvari, Dubova, Iloviţa, Isverna, Izvoru Bîrzii, Obîrşia Cloşani, Hinova şi Tâmna.

Prim-vicepreşedintele PDL Mihai Stănişoară, preşedintele Organizaţiei judeţene a partidului, a trecut la PNL în 6 martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici