Primarul din Pojorâta, cercetat de DNA, este propunerea PMP pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava

Primarul comunei Pojorâta, Bogdan Codreanu, cercetat de DNA pentru fapte de corupţie, este propunerea PMP Suceava pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, a anunţat, joi, liderul organizaţiei judeţene, Corneliu Popovici, transmite corespondentul MEDIAFAX.

818 afișări
Imaginea articolului Primarul din Pojorâta, cercetat de DNA, este propunerea PMP pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava

Primarul din Pojorâta, cercetat de DNA, este propunerea PMP pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

Corneliu Popovici a declarat, într-o conferinţă de presă, că Bogdan Codreanu este un primar care a dezvoltat comuna Pojorâta, este tânăr, competent, respectat şi că va fi pentru prima dată când un primar este propus să preia conducerea Consiliului Judeţean Suceava.

„Îmi doresc să reuşim lucruri în judeţul Suceava”, a spus primarul comunei Pojorâta care a menţionat că va candida şi la funcţia de primar al comunei, dar şi primul pe lista PMP la Consiliul Judeţean Suceava.

Codreanu a mai spus că va renunţa la funcţia de primar dacă va fi ales preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava.

Primarul comunei sucevene Pojorâta, Bogdan Ioan Codreanu, este acuzat de DNA Suceava că a cumpărat influenţa directorului Direcţiei Leader din
MADR, Gelu Roşu, care a primit, păstrăvi, afinată sau calendare.

Procurorii DNA Suceava arată că, în contextul suspendării activităţii Grupului de Acţiune Locală (GAL) Bucovina de Munte, din 29 august 2014, managerul acestuia, Oana Mihaela Lehaci, şi primarul din Pojorâta, Bogdan Codreanu, au întreprins mai multe demersuri în perioada august 2014-ianuarie 2015 pentru a-l determina pe Gelu Roşu, director al Direcţiei Leader Investiţii Agricole şi Nonagricole din cadrul Direcţiei Generale de Dezvoltare Rurală – Autoritatea de Management (AM) PNDR aparţinând MADR, cu atribuţii de serviciu privind gestionarea şi supravegherea activităţilor derulate de GAL- urile din ţară, să intervină, la rândul său la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) Bucureşti, iar în schimbul unor foloase materiale să-i determine să anuleze decizia de suspendare a activităţii GAL Bucovina de Munte, pentru a accepta la decontare, cereri intermediare de plată restante sau nedepuse în cadrul proiectului de funcţionare a GAL.

Directorul MADR ar fi primit în schimb 70 de cobze de păstrăvi, o ladă cu sticle cu afinată, preparate din carne de porc în valoare de aproximativ 300 lei, calendare precum şi asigurarea cazării în comuna Pojorâta, cu prilejul Revelionului din anul 2014, susţin procurorii anticorupţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici