Primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, devine din nou lider al democraţilor botoşăneni

Primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, a fost ales în funcţia de preşedinte al democraţilor botoşăneni, el fiind singurul candidat înscris pentru acest post.

207 afișări
Imaginea articolului Primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, devine din nou lider al democraţilor botoşăneni

Primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, devine din nou lider al democraţilor botoşăneni (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Cătălin Flutur a fost votat de către 539 de membri, din cei 548 prezenţi, doar patru voturi fiind exprimate împotrivă, edilul din Botoşani devenind astfel, din nou, lider al democrat-liberalilor botoşăneni.

Flutur a mai fost preşedinte al PDL Botoşani până în luna mai 2010, când şi-a dat demisia din funcţie, asumându-şi, astfel, rezultatele slabe obţinute de organzaţia botoşăneană la alegerile prezindenţiale, care au avut loc la sfârşitul anului 2009.

Conducerea interimară a PDL Botoşani a fost asigurată de către senatorul Daniel Humelnicu.

Pentru cele două funcţii de prim-vicepreşedinte în cadrul organizaţiei PDL Botoşani au fost depuse patru candidaturi, două dintre ele venind din partea a doi primari de comune din Botoşani, dar şi a doi parlamentari, respectiv Cătălin Buhăianu şi Stelică Strugaru. În urma voturilor exprimate, cei doi primari, respectiv primarul comunei Flămânzi, Constantin Pitorac, şi cel al comunei Pomârla, Dumitru Chelaru , au devenit prim-vicepreşedinţi ai PDL Botoşani.

Tot o o singură candidatură a fost depusă şi pentru funcţia de secretar general al PDL Botoşani, fiind ocupată, în urma voturilor exprimate, de către Cristian Achiţei. Acesta a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani până la sfârşitul lunii februarie, când a fost schimbat din funcţie de noua majoritate creată în Consiliul Judeţean, respectiv PNL-PSD.

La conferinţa de alegeri PDL, de sâmbătă, de la Botoşani, a participat şi o delegaţie din cadrul conducerii centrale a partidului, condusă de preşedintele PDL, Emil Boc. Din delegaţie au făcut parte mai mulţi membri ai actualei guvernări, între care ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, dar şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici