Proiectul de lege privind pensiile speciale, adoptat de Camera Deputaţilor

Camera Deputaţilor a adoptat, luni, proiectul de lege privind pensiile speciale. Actul normativ se întoarce la Senat, care urmează să aprobe articole pentru care este for decizional.

975 afișări
Imaginea articolului Proiectul de lege privind pensiile speciale, adoptat de Camera Deputaţilor

Proiectul de lege privind pensiile speciale, adoptat de Camera Deputaţilor

Deputaţii au votat, luni, proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu şi a Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal.

„Cu 196 de voturi pentru, 32 împotrivă şi 14 abţineri proiectul de lege a fost adoptat şi merge la Senat pentru articolele pentru care Senatul este for decizional”, spune preşedintele de şedinţă, Alfred Simonis.

„Precizăm că amendamentele admise în timpul dezbaterilor generează deosebiri majore de conţinut juridic şi existenţa unei configuraţii deosebite, semnificativ diferite, a proiectului de Lege faţă de forma adoptată de Senat, precum şi faptul că devin aplicabile dispoziţiile art.75 alin.(4) şi (5) din Constituţia României. Astfel, în conformitate cu prevederile art. 116 alin.(4) din Regulamentul Camerei Deputaţilor, Legea se întoarce la Senat pentru a fi dezbătută în procedură de urgenţă”, se menţionează în raportul comisiilor de specialitate din Camera Deputaţilor.

Potrivit documentului, actul normativ are în vedere calcularea pensiilor de serviciu plecând de la vechimea în specialitate, reducerea procentului de calcul raportat la venitul obţinut şi alinierea stagiului de contributivitate minim la cel aplicat în sistemul public de pensii.

„Astăzi e un moment important. Pentru prima dată în 34 de ani Parlamentul României abrogă pernsiile speciale ale parlamentarilor şi la două ore distanţă impozitează, elimină pensii pentru mai toate categoriile profesionale din România. E adevărat că e o încercare complicată să respecţi decizii CCR, mai multe, şi să reuşeşti să impozitezi şi să elimini pensii speciale”, a spus în timpul dezbaterilor Algfred Simonis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici