Promovarea târzie a proiectului privind starea de alertă îţi creează incertitudini pentru acest week-end

  • Autorităţile nu ştiu ce vei face în primele trei zile după încetarea stării de urgenţă
  • Guvernul a trimis foarte târziu Parlamentului proiectul de lege referitor la instituirea stării de alertă
  • Klaus Iohannis anunţase de pe 4 mai că nu mai prelungeşte starea de urgenţă
5879 afișări
Imaginea articolului Promovarea târzie a proiectului privind starea de alertă îţi creează incertitudini pentru acest week-end

Promovarea târzie a proiectului privind starea de alertă îţi creează incertitudini pentru acest week-end

Te întrebi ce vei face în primele trei zile după încetarea stării de urgenţă? Nu ştiu nici autorităţile. Asta pentru că Guvernul a trimis abia în această săptămână în Parlament proiectul de lege care reglementează instituirea stării de alertă.

”Am convocat şedinţa de govern pentru a dezbate şi adopta un proiect de lege pe care în considerăm indispensabil pentru a putea continua bătălia pentru apărarea sănătăţii şi vieţii cetăţenilor români”, a declarat Ludovic Orban.

 

Ludovic Orban a ignorat declaraţia şefului statului, în care anunţa finalul stării de urgenţă, făcută în urmă cu o săptămână.

”Starea de urgenţă nu va fi prelungită. Nu voi emite un nou decret pentru a prelungi starea de urgenţă şi, în acest fel, data de 14 mai este ultima zi în care mai avem stare de urgenţă. Începând din 15 mai, pentru a ţine, evident, epidemia sub control, vom intra într-o aşa-numită stare de alertă”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

CCR a decis că ordonanţa 21/2004, prin care guvernul poate institui stare de alertă, este constituţională, însă drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului nu pot fi restrânse prin acest act normative. 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici