Propunerea lui Kelemen Hunor pentru premierului desemnat Nicolae Ciucă: măsuri de creştere a natalităţii

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, spune că a discutat cu premierul desemnat Nicolae Ciucă despre introducerea în programul de guvernare a unor măsuri pentru creşterea natalităţii.

12644 afișări
Imaginea articolului Propunerea lui Kelemen Hunor pentru premierului desemnat Nicolae Ciucă: măsuri de creştere a natalităţii

Propunerea lui Kelemen Hunor pentru premierului desemnat Nicolae Ciucă: măsuri de creştere a natalităţii

Kelemen Hunor a transmis că, în ultimele trei decenii, politica UDMR s-a axat pe reprezentarea intereselor şi bunăstarea comunităţilor pe care le reprezintă, iar dezideratul Uniunii a rămas neschimbat, nefiind influenţat nici de contextul politic din România, nici de dificultăţile cauzate de pandemie.

„Mai mult, situaţia dificilă ne-a încurajat mai mult în consolidarea ideii de familie - cel mai important liant, pilonul comunităţii noastre. În cadrul negocierilor de sâmbătă am introdus în programul de guvernare măsurile de încurajare propuse de noi pentru creşterea natalităţii”, a spus kelemen.

Acesta a spus că cele mai importante dintre măsuri sunt:

  • aplicarea unor măsuri de deductibilitate pentru familiile cu mai mulţi copii şi reducerea progresivă a cuantumului contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate, în funcţie de numărul de copii;
  • program de credite pentru achiziţionarea de locuinţe familiilor tinere, în funcţie de numărul de copii;
  • program de finanţare pentru achiziţia de autoturisme familiale pentru familiile cu minimum trei copii;
  • bunicii, respectiv fraţii majori şomeri să poată beneficia de indemnizaţia de creştere a copilului în locul părinţilor, dacă se întorc la muncă;
  • extinderea programelor de tip after school;
  • facilităţi acordate administraţiilor locale de a sprijini familiile prin reduceri/scutiri de taxe şi impozite.

Reprezentanţii Guvernului au transmis că premierul desemnat Nicolae Ciucă, împreună cu echipa de experţi ai Partidului Naţional Liberal şi cu reprezentanţii Uniunii Democrate Maghiară, conduşi de Hunor Kelemen, au continuat, sâmbătă, la Palatul Victoria, să lucreze la programul de guvernare, pentru actualizarea şi compatibilizarea acestuia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici