Protest al şefului CJ Giurgiu (PSD), aflat în izolare pe vorbe. El şi-a făcut singur 2 teste COVID până să vină DSP-ul: „Arest la domiciliu fără faptă”

Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina (PSD), este de 5 zile în izolare şi nu poate părăsi domiciliul, deşi are două teste negative consecutive pentru depistarea coronavirusului. El acuză DSP de abuz şi spune că este „în arest la domiciliu, fără faptă”.

4014 afișări
Imaginea articolului Protest al şefului CJ Giurgiu (PSD), aflat în izolare pe vorbe. El şi-a făcut singur 2 teste COVID până să vină DSP-ul: „Arest la domiciliu fără faptă”

Protest al şefului CJ Giurgiu, aflat în izolare pe vorbe. El şi-a făcut singur 2 teste COVID până să vină DSP-ul: „Arest la domiciliu fără faptă”

Marian Mina acuză DSP Giurgiu că nu a primit decizia de carantinare şi că ceea ce i se întâmplă este un abuz.

Acesta a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX că este doar contact direct al şefului ISU Giurgiu, vecinul său, care a fost confirmat pozitiv şi cu care s-a întâlnit în 19 iulie câteva zeci de secunde.

„S-a făcut anchetă epidemiologică, iar vineri m-au sunat de la DSP Giurgiu şi mi-au adus la cunoştinţă că trebuie să stau în carantină la domiciliu. Urma ca luni să fiu contactat şi să mi se facă testul pentru coronavirus. Sincer, nu ştiu ce caut acasă şi nu ştiu dacă sunt sau nu în carantină.

Conform legii, cei de la DSP erau obligaţi ca în termen de 8 ore să îmi fie înmânată decizia de carantinare la domiciliu pe care nu am primit-o însă”, a spus Mina.

Şeful CJ a explicat că de la DSP nu a mai fost contactat de nimeni pentru a i se face testul, dar şi-a făcut două teste consecutive, iar ambele au ieşit negative.

„De 5 zile stau închis în casă în baza unui comunicat de presă emis de DSP Giurgiu. Am două rânduri de teste negative concludente şi, cu toate acestea, sunt prizonier la domiciliu şi sunt verificat de forţele de ordine dacă nu cumva am încălcat condiţiile arestului la domiciliu fără faptă”, a spus Mina.

Acesta i-a explicat situaţia în care se află şi secretarului de stat Raed Arafat care i-a transmis că fără o decizie de carantinare nu există carantină.

„Cu toate acestea nu risc să ies din izolarea la domiciliu pentru că poliţia mă verifică acasă, dacă ies, mă pot sălta de pe stradă”, a precizat şeful CJ Giurgiu, în pofida protestului său că totul este un abuz.

Marian Mina va depune plângeri penale împotriva conducerii DSP Giurgiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici