PSD a sesizat CC în legătură cu măsurile de austeritate propuse de Guvern

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Moldovan, a depus la Curtea Constituţională, împreună cu un grup de parlamentari social-democraţi, sesizarea referitoate la neconstituţionalitatea Legii pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea, privind măsurile de austeritate.

64 afișări
Imaginea articolului PSD a sesizat CC în legătură cu măsurile de austeritate propuse de Guvern

PSD a sesizat CC în legătură cu măsurile de austeritate propuse de Guvern (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

După ce a depus sesizarea, Moldovan a declarat că, după votul de marţi, din Parlament, Curtea Consittuţională reprezintă singura instituţie care mai poate salva salariile şi pensiile românilor.

El a apreciat că, în decizia sa asupra sesizării PSD, Curtea Constituţională trebuie să ţină cont că Legea fundamentală nu acţionează împotriva poporului.

"Dreptul la pensie al românilor nu poate fi încălcat. Curtea Consittuţională trebuie să ţină cont că Legea fundamentală nu acţionează în împotriva poporului. Curtea Consittuţională are o speţă foarte simplă. Este foarte evident că drepturile a milioane de români au fost încălcate", a spus Moldovan.

El a arătat că PSD va face tot ce poate, în continuare, pentru a bloca "această măsură de genocid social prin are foarte mulţi români sunt condamnaţi la moarte".

Întrebat ce speranţă are PSD în câştigul de cauză al demersului, Moldovan şi-a exprimat speranţa ca judecătorii Curţii să ia o decizie corectă, nu una particinică.

"E o ocazie ca judecătorii Curţii să ne arate că sunt aici pentru a apăra legea, pentru a reprezenta interesele poporului român şi nu interesele preşedintelui Traian Bsăescu şi a PDL. Sper ca judecătorii Curţii, fiind puşi în faţa unei decizii foarte importante, care va afecta milioane de români, să ia o decizie corectă, nu una partinică", a spus Moldovan.

Premierul Emil Boc a venit, în 7 iunie, în faţa Parlamentului, pentru angajarea răspunderii Guvernului pentru două proiecte de lege care prevăd, printre altele, reducerea salariilor bugetarilor cu 25 la sută şi a pensiilor cu 15 la sută.

PSD a depus în aceeaşi zi moţiunea de cenzură cu titlul "Opriţi genocidul social!, care a fost respinsă, marţi, în Parlament.

Potrivit Constituţiei, dacă Guvernul nu a fost demis în urma moţiunii de cenzură, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat, iar aplicarea programului sau a declaraţiei de politică generală devine obligatorie pentru Guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici