PSD îi cere lui Iohannis să aibă o poziţie faţă de declaraţiile PNL Braşov în cazul lui Căncescu

PSD îi cere preşedintelui PNL, Klaus Iohannis, să aibă o poziţie în legătură cu declaraţiile făcute de purtătorul de cuvânt al PNL Braşov, senatorul Cristian Grapă, care ar acuzat faptul că în anchetarea şefului CJ Braşov, Aristotel Cănescu, ar fi interese politice.

258 afișări
Imaginea articolului PSD îi cere lui Iohannis să aibă o poziţie faţă de declaraţiile PNL Braşov în cazul lui Căncescu

PSD îi cere lui Iohannis să aibă o poziţie faţă de declaraţiile PNL Braşov în cazul lui Căncescu

”Îi cerem public domnului Klaus Iohannis să-şi spună cât mai repede punctul de vedere în legătură cu poziţia sa vizavi de acţiunile justiţiei. Ieri, purtătorul de cuvânt al PNL Braşov a afirmat că acţiunea procurorilor DNA, îndreptată împotriva preşedintelui CJ Braşov, Aristotel Căncescu, ar fi de domeniul politicului, ar avea ingerinţe politice. Câtă vreme un lider local al PNL consideră că o anchetă DNA este una cu caracter politic, este nevoie ca şi preşedintele de la Bucureşti, şi anume domnul Iohannis, preşedintele partidului, să spună dacă împărtăşeşte acelaşi punct de vedere, şi anume că domnul Aristotel Căncescu este acum în acest din motive politice”, a afirmat purtătorul de cuvânt al campaniei prezidenţiale a PSD, Gabriela Firea, într-o conferinţă de presă.

Ea a adăugat că Iohannis ar trebui să se uite la ”baronii săi”, susţinând că sloganul acestuia se poate transforma din ”România lucrului bine făcut” în ”România lucrului bine furat”.

Pe de altă parte, întrebată de ce este tergiversată ridicarea imunităţii senatorilor PSD Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu, în condiţiile în care la Camera Deputaţilor a fost emis raportul pentru ridicarea imunităţii lui Valerian Vreme, Gabriela Firea a răspuns: ”Comisia juridică are un termen de la preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, de 15 zile pentru a se întruni şi a lua o decizie în privinţa celor doi senatori vizaţi de anchetă”.

Ulterior, ea a fost întrebată dacă decizia de la Senat nu s-ar fi putut lua la fel de repede ca şi în cazul Camerei Deputaţilor. ”Dar ştiţi cine este preşedintele Comisiei juridice de la Senat? Este un liberal, întrebaţi-l pe dumnealui de ce nu convoacă şedinţa”, a replicat Firea.

Senatorul Cristian Grapă, purtător de cuvânt al PNL Braşov, declara, luni, că ancheta DNA vizându-l pe preşedintele CJ, liberalul Aristotel Căncescu, nu este o coincidenţă, în plină campanie electorală, fiind vorba despre o acţiune politică a PSD, care face tot posibilul să atragă voturi pentru Victor Ponta.

”Cu siguranţă nu este o conicidenţă ancheta DNA. Faptele prezentate de procurori sunt din 2007-2008, deci de acum şapte ani. Nu cred că este nevoie de o perioadă atât de lungă pentru a dovedi ceva. Discutăm despre un lider al judeţului (Aristotel Căncescu - n.r.), care scoate 70 la sută pentru Klaus Iohannis. Şi nu în ultimul rând, vorbim despre un fel de a face politică ce nu face cinste partidului de guvernământ, partid care face tot posibilul ca Victor Ponta să ia cât mai multe voturi”, a declarat corespondentului MEDIAFAX senatorul Cristian Grapă. El mai spunea că nu crede că pe numele lui Căncescu va fi emisă ”nici măcar ordonanţă de reţinere”, pentru că ”nu se justifică”.

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, suspectat de fapte de corupţie, a fost reţinut, luni seară, pentru 24 de ore, de către procurorii DNA, după ce, în cursul dimineţii, au avut loc pecheziţii la locuinţa acestuia şi la sediul CJ.

Căncescu este preşedintele CJ Braşov din anul 2000, fiind la al patrulea mandat. El este liderul filialei judeţene Braşov a PNL, iar în legislaturile 1992-1996 şi 1996-2000 a fost senator.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici