PSD, părăsit de un senator. „Mă declar independent”/ Cum este influenţată majoritatea în Senat

Senatorul Emanuel Gabriel Botnariu a demisionat din funcţia de membru al Partidului Social Democrat. Acesta a anunţat, miercuri, că rămâne senator independent.

24062 afișări
Imaginea articolului PSD, părăsit de un senator. „Mă declar independent”/ Cum este influenţată majoritatea în Senat

Demisie în Senat. PSD rămâne fără un senator. "Mă declar senator independent"

„Vreau să vă anunţ că de astăzi mă declar senator independent, neafiliat”, a anunţat Emanuel Botnariu în plenul de miercuri al Senatului.

Emanuel Botnariu este parlamentar ales în circumscripţia electorală nr.25 Ilfov, după alegerile parlamentare din decembrie 2016. Grupul senatorilor PSD avea în total 71 de aleşi, până la demisia lui Botnariu.

Cum afectează plecarea unui senator calculele privind majoritatea coaliţiei de guvernare

În momentul de faţă, după plecarea senatorului Botnariu, grupul PSD deţine 70 de senatori, chiar dacă unul dintre ei, Adrian Ţuţuianu, figurează la membri, deşi a fost exclus din PSD.

În privinţa majorităţii absolute, PSD se află la limită.

Pentru a adopta legi organice, PSD are nevoie de minim 69 de senatori (68+1), ceea ce înseamnă că partidul se află la limita cerută de regulament, iar în cazul unor absenţe, ar putea pierde superioritatea numerică.

În consecinţă, partidul de care depinde un confort matematic este ALDE. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici