PSD propune constituirea unui guvern cu Antonescu premier

PSD a propus PNL constituirea unui guvern cu Crin Antonescu premier, susţinut de PNL şi PSD, dar a avansat totodată posibilitatea ca acest guvern să fie susţinut şi de UDMR şi PDL, adică un Executiv de largă concentrare naţională.

23 afișări
Imaginea articolului PSD propune constituirea unui guvern cu Antonescu premier

PSD propune constituirea unui guvern cu Antonescu premier (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Liderul PSD Mircea Geoană a făcut declaraţia în acest sens după negocierile dintre liderii social-democraţi şi liberali.

Geoană a declarat că formula în care PNL ar numi premierul, în persoana lui Crin Antonescu este considerată optimă de către PSD, în timp ce formula în care PDL ar numi premierul este exclusă.

El a opinat că este important ca viitorul guvern şi prim-ministru să se bucure de o cât mai largă majoritate, el susţinând ideea unei majorităţi "cât mai ample" în jurul lui Antonescu.

Geoană a precizat că PSD a insistat, în discuţiile cu PNL, asupra ideii ca guvernul să fie constituit ca expresie a unei majorităţi parlamentare.

El a precizat că, în cadrul discuţiilor cu liberalii, PSD a reconfirmat, în baza deciziei BPN, susţinerea pentru Crian Antonescu pentru funcţia de premier.

"Suntem dispuşi să creăm o majoritate solidă în jurul lui Crin Antonescu", a spus Geoană.

El a făcut referire la mesajul dat de preşedintele Traian Băsescu, privind reconcilierea naţională.

"Cele cinci milioane două sute de mii de voturi obţinute reprezintă o jumătate de Românie care are tot dreptul să fie reprezentată în echilibrul puterii în statul român", a afirmat Geoană.

El a subliniat că în jurul lui Crin Antonescu se vor ralia PSD, PNL, UDMR şi, la limită, se poate constitui un Guvern de largă concentrare naţională care să spijine acest Executiv, inclusiv PDL.

"Propunerea noastră este o majoritate amplă în jurul lui Crin Antonescu. Considerăm că această formulă este de succes. Dacă Traian Băsescu şi PDL vor vrea un premier de la PDL, PSD va fi cel mai aprig duşman", a spus Geoană.

El a arătat că varianta în care PDL ar numi premierul este exclusă din punctul de vedere al PSD, în timp ce formula în care PNL ar numi premierul, în persoana lui Antonescu, este considerată optimă.

Geoană a mai spus că PSD nu are nicio problemă dacă în jurul majorităţii care îl va susţine pe Antonescu se va ralia şi PDL, acesta fiind cazul în care s-ar ajunge la un Guvern de concentrare naţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici