PSD răspunde apelului lui Iohannis: „Românii nu au nevoie de raportări triumfaliste, ci de soluţii”

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a spus, joi, că „românii nu au nevoie de raportări triumfaliste, ci de soluţii concrete”, iar singurul apel la responsabilitate pe care trebuie să-l facă acum preşedintele este faţă de guvernul Orban, „să nu mai fure şi să renunţe la abuzuri”.

985 afișări
Imaginea articolului PSD răspunde apelului lui Iohannis: „Românii nu au nevoie de raportări triumfaliste, ci de soluţii”

PSD răspunde apelului lui Iohannis: Românii nu au nevoie de raportări triumfaliste, ci de soluţii

„Singurul apel la responsabilitate pe care trebuie să-l facă acum preşedintele este faţă de guvernul Orban, să nu mai fure, să renunţe la abuzuri şi să guverneze pentru români şi nu doar pentru propriile interese electorale. Românii nu au nevoie de raportări triumfaliste, ci de soluţii concrete. Apreciem deschiderea de acum a preşedintelui Iohannis spre dialog, dar este prea puţin şi prea târziu”, a declarat Lucian Romaşcanu.

Referitor la Legea carantinei şi izolării, el a mai spus că Parlamentul munceşte să corecteze „toate încălcările fragrante de drepturi şi libertăţi propuse de guvern”.

„Indiferent cât de mult încearcă preşedintele să dea vina pe toată lumea, pe români, pe clasa politică, pe Parlament, pe greaua moştenire, Klaus Iohannis nu de poate spăla pe mâini de rezultatele guvernului său, de jaful făcut în timp ce românii stăteau în case, de distrugerea premeditată a economiei, de suferinţele privocate românilor lăsaţi în afara spitalelor”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PSD.

Klaus Iohannis a spus, joi, că „virusul e real, nu are culoare politică, nu poate fi interzis prin lege şi nici nu dispare de la sine”, motiv pentru care şeful statului a făcut apel la Parlament să adopte urgent cadrul de care este nevoie pentru ca autorităţile să acţioneze în cazul pandemiei.

Şeful statului a anunţat că a transmis Parlamentului, conform legii, informarea privind starea de urgenţă instituită pe întregul teritoriu al României prin cele două decrete, semnate pe 16 martie şi, respectiv, 14 aprilie, document care prezintă în mod sintetic şi transparent acţiunile şi iniţiativele pe care le-am avut pe perioada stării de urgenţă pentru a atinge obiectivele prioritare urmărite, respectiv protejarea sănătăţii cetăţenilor, limitarea efectelor pandemiei, protejarea şi relansarea economiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
psd,
iohannis,
apel

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici