PSD şi-a stabilit candidaţii. Dragnea: O medie mai mare de cel puţin o femeie pe liste

Liderii PSD, reuniţi marţi în şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN), au validat marţi listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare, liderul partidului, Liviu Dragnea, condamnat definitiv la închisoare cu suspendare, fiind cap de listă la Teleorman.

1004 afișări
Imaginea articolului PSD şi-a stabilit candidaţii. Dragnea: O medie mai mare de cel puţin o femeie pe liste

PSD şi-a stabilit candidaţii. Dragnea: O medie mai mare de cel puţin o femeie pe liste

''Vorbim de peste 67 – 68% candidaţi noi pentru Parlament. De asemenea, o medie mai mare de cel puţin o femeie pe liste. Tinerii sunt reprezentaţi foarte bine, mult mai bine decât au fost reprezentaţi în perioada trecută. S-a avut în vedere ca listele de candidaţi ale PSD să fie liste profesionalizate în aşa fel încât toate comisiile din Parlament, comisiile de specialitate, să fie populate cu reprezentanţi care sunt foarte bine pregătiţi pentru acea specializare'', a declarat Liviu Dragnea la finalul şedinţei.

Întrebat dacă va candida la alegerile din 11 decembrie, Dragnea a răspuns că ''în final, da, la Telorman''. Liderul PSD a fost condamnat definitiv în aprilie 2016 de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la un an de închisoare cu suspendare pentru fraudarea refendumului din 2012 privind demiterea din funcţia de preşedinte al României a lui Traian Băsescu.

Doar doi dintre social-democraţii cu probleme de integritate au fost eliminaţi de pe listele de candidaţi ai PSD. Unul dintre aceştia este Ion Călinoiu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, condamnat chiar marţi la închisoare cu suspendare pentru fals în declaraţii în formă continuată. În locul său a fost pus pe lista de candidaţi Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu, urmărit penal pentru fapte asimilate celor de corupţie.

Un alt social-democrat eliminat de pe liste a fost Ioan Cindrea, care ar fi trebuit să deschidă lista de candidaţi la Senat în Sibiu. Cindrea a fost condamnat definitiv, la începutul lui 2016, la un an de închisoare cu suspendare pentru că în mandatul său de deputat şi-a angajat soţia la biroul parlamentar. Nemulţumit că i s-a interzis să candideze, Cindrea a demisionat de la şefia organizaţiei PSD Sibiu şi a părăsit şedinţa CExN.

Liviu Dragnea a declarat că primarii care vor candida pe listele pentru parlamentare vor trebui să opteze pentru funcţia de deputat sau senator, dacă vor fi aleşi, susţinând că el nu crede în ''locomotive, tractoare şi tractoraşe'' electorale.

De asemenea, liderul PSD a anunţat că PSD va avea pe lista de la Caraş Severin drept candidat o persoană cu dizabilităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici