PSD susţine că solicitarea PDL privind Legea educaţiei nu are bază juridică

Deputatul PSD Cristian Dumitrescu a susţinut, marţi, în plenul Parlamentului, că solicitarea de continuare a procedurii privind Legea educaţiei făcută de liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, nu are bază juridică.

17 afișări
Imaginea articolului PSD susţine că solicitarea PDL privind Legea educaţiei nu are bază juridică

PSD susţine că solicitarea PDL privind Legea educaţiei nu are bază juridică (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

El a atenţionat-o pe Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor, că introducerea unui astfel de punct pe ordinea de zi ar fi "un abuz de drept".

Deputatul PSD i-a cerut Robertei Anastase să nu umilească Parlamentul şi prin forţa votului să fie distruse "fundamente ale statului de drept". El a amintit că în privinţa procedurii de angajare a răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei există o decizie a Curţii Constituţionale care arată că angajarea răspunderii este neconstituţională.

Social-democratul a precizat, de asemenea, că o parte dintre semnatarii moţiunii de cenzură şi-au retras semnăturile de pe acest document, el subliniind că această procedură este una legală şi a fost constatată de Birourile permanente reunite.

Cristian Dumitrescu a subliniat că retragerea semnăturilor a făcut ca moţiunea să nu mai aibă obiect. "Aducerea pe ordinea de zi a acestei proceduri este imposibilă, pentru că sesizarea nu mai există", a susţinut el.

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a cerut, marţi, în plenul Parlamentului, ca pe ordinea de zi să fie introdus un punct nou, respectiv continuarea procedurii privind Legea educaţiei, el menţionând că face această propunere având în vedere faptul că a fost depusă o moţiune de cenzură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici