Quintus: Roşca Stănescu a devenit parlamentar prea repede. Ponta să nu ne spună ce să facem!

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, spune că senatorul Sorin Roşca Stănescu riscă să fie exclus din partid "dacă nu-şi revine", el afirmând totodată că premierul Victor Ponta nu poate să le spună liberalilor ce trebuie să facă.

505 afișări
Imaginea articolului Quintus: Roşca Stănescu a devenit parlamentar prea repede. Ponta să nu ne spună ce să facem!

Mircea Ionescu Quintus (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

Referitor la faptul că premierul Victor Ponta spunea joi că acest caz este cea mai mare criză a USL, liberalul Mircea Ionescu Quintus a opinat, potrivit RFI: "Dacă e vorba de cea mai mare criză din USL, înseamnă că până acum n-am avut crize! Sigur că este un moment neplăcut când un membru al partidului nostru, care a devenit prea repede parlamentar, înainte de a se obişnui cu atitudinile şi cu poziţiile în partidul nostru şi care se pare că a rămas încă ziarist şi nu orice fel de ziarist, el a fost ziarist patron, adică îşi permitea să ia orice fel de atitudine, fără să întrebe mai sus. Or de data aceasta, domnul Roşca a avut o atitudine ziaristică, ceea ce nu este permis într-un partid, chiar dacă nu e foarte disciplinat, cum e partidul nostru, de aceea şi suntem liberali şi şi-a îngăduit o atitudine de natură să deranjeze".

Preşedintele de onoare al PNL a mai declarat la RFI că premierul Victor Ponta nu le poate spune liberalilor ce să facă.

"Mie mi-e foarte drag domnul prim-ministru, e şi mult mai tânăr decât mine. Eu îi înţeleg supărarea, dar nici nu poate domnul prim-ministru şi preşedinte al PSD să spună ce trebuie să facem noi într-o asemenea situaţie. O reacţie mai categorică şi mai uselistă decât a domnului preşedinte Antonescu nu văd ce putea să fie", a spus el.

Mircea Ionescu Quintus a precizat că Sorin Roşca Stănescu poate fi exclus din partid, "dacă nu-şi revine". "Dacă între timp, domnul Roşca Stănescu nu-şi revine şi nu dă explicaţiile care eventual să mulţumească pe partenerii noştri, noi avem toate mijloacele să-l sancţionăm, până la excluderea din partid, pentru că excluderea este sancţiunea disciplinară cea mai gravă, noi putem lua şi alte măsuri, dacă dânsul nu-şi repară această greşeală", a opinat el.

"Eu am auzit o declaraţie a domnului Dan Diaconescu că ar fi foarte încântat să-l primească pe domnul Roşca Stănescu. Dacă a auzit-o şi domnul Roşca Stănescu şi dacă i-ar conveni această treabă, nu mai este nevoie să luăm noi nici o măsură împotriva lui. Sper să nu se ajungă aici!", a mai spus preşedintele de onoare al PNL.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a declarat că nu este mulţumit de soluţia PNL în cazul lui Roşca Stănescu şi a arătat că acesta a continuat criticile la adresa PSD, generând astfel cea mai mare criză a USL de la formare, Ponta precizând că, "dacă nu se face nimic, nu putem merge mai departe împreună".

Ponta şi-a explicat ulterior declaraţia referitoare la criticile lui Sorin Roşca Stănescu, arătând că "s-a umplut paharul" şi că este vorba de o campanie de denigrare a PSD, şi a precizat că, dacă Stănescu va rămâne în postul de senator PNL, atunci înseamnă că acordul USL nu se mai respectă.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, susţine că el şi liderul PSD Victor Ponta nu sunt în situaţia de a-şi da ultimatumuri, iar "ceea ce avea PNL de hotărât şi de spus a făcut-o" joi.

Antonescu precizase că PNL dezavuează aprecierile făcute de senatorul liberal Sorin Roşca Stănescu la adresa PSD sau a liderul social-democrat, el arătând că oricine mai încalcă atât de clar protocolul USL va trebuie să se despartă de partidul din care face parte şi de USL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici