Radu Câmpeanu: Chiliman nu trebuie să demisioneze. Antonescu să fie echilibrat, să nu se mai repeadă

Preşedintele fondator al PNL, Radu Câmpeanu, a declarat joi că Andrei Chiliman nu trebuie să demisioneze din PNL, iar Crin Antonescu să înţeleagă odată că trebuie să fie echilibrat şi să nu se mai repeadă aşa, întrucât e o greşeală de tact şi de viziune politică.

243 afișări
Imaginea articolului Radu Câmpeanu: Chiliman nu trebuie să demisioneze. Antonescu să fie echilibrat, să nu se mai repeadă

Radu Câmpeanu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Seniorul liberal Radu Câmpeanu precizează că a vorbit, miercuri, cu Andrei Chiliman şi l-a sfătuit pe primarul sectorului 1 să nu demisioneze din PNL.

"Am vorbit ieri (miercuri-n.r.) cu dânsul şi i-am spus punctul meu de vedere. Sfatul pe care eu îmi permit să i-l dau este să nu demisioneze. Probabil că o să vorbesc şi cu Crin Antonescu, ca să înţeleagă odată că el dacă e preşedinte de partid trebuie să aibă un echilibru în judecată şi în hotărâri şi nu să se repeadă cu tot felul de sancţiuni sau semne, manifestări ale unei supărări pe care a avut-o faţă de unul sau de altul", a declarat, la RFI, preşedintele fondator al PNL.

Despre cine ar pierde prin eventuala demisie a lui Andrei Chiliman, primarul sau partidul, Radu Câmpeanu a spus că "şi unul şi altul ar pierde". "Sigur că partidul pierde prin asemenea incidente nefericite şi îmi pare rău că domnul Crin Antonescu se pretează la aşa ceva, mai ales acum, atât de aproape de alegeri. Este o greşeală şi de tact şi de viziune politică!", a afirmat Radu Câmpeanu.

Întrebat dacă el crede că preşedintele PNL ar fi dispus la un compromis cu Andrei Chiliman, Radu Câmpeanu a spus: "Sigur, Crin Antonescu e poate pornit pe aceste aspecte de resentimente personale, dar cred că va trebui să facă un efort, să înţeleagă că un şef de partid, un adevărat om politic nu ia hotărâri după ieşirile lui instinctuale sau, mai ştiu eu, temperamentale! Un om politic, mai ales într-o funcţie de conducere, trebuie să se gândească bine, să fie calm, înţelept şi să înţeleagă că nu trebuie să-şi creeze asemenea slăbiciuni, mai ales înaintea unui examen electoral".

Despre şansele USL la alegerile din acest an, Câmpeanu conseră că Antonescu şi fruntaşii liberali trebuie să ştie să prezinte opiniei publice româneşti un program inteligent de guvernare şi de reforme, nu în sensul vorbit de Băsescu, "cu Constituţia", întrucât "astea sunt nişte copilării, ca să nu le zică nişte nenorociri, nişte prostii".

"Dar în legătură cu viaţa economică a societăţii româneşti, cu economia românească, adică să încurajeze economia, s-o facă să meargă cum trebuie, pentru ca oamenii să-şi regăsească un echilibru economic în viaţă. Asta trebuie să facă", a adăugat Radu Câmpeanu.

Andrei Chiliman a anunţat, luni, că ia în considerare "în mod foarte serios" să demisioneze din PNL, după ce a a fost înlocuit cu Eugen Nicolăescu la şefia paridului în Bucureşti.

Andrei Chiliman rămâne candidatul PNL pentru un nou mandat la Primăria sectorului 1 şi se va concentra în perioada următoare pe campania electorală, au anunţat surse liberale. Decizia înlocuirii lui Chiliman este motivată de neînţelegerile cu PSD referitoare la candidatul USL pentru Primăria sectorului 6.

Preşedintele PNL, Crin Antonescua, declara, luni seara, la TVR, că Andrei Chiliman ar trebui să se hotărască în două-trei zile dacă demisionează sau nu din partid.

A doua zi, preşedintele de onoare al liberalilor, Radu Câmpeanu, declara, pentru MEDIAFAX, că în urmă cu trei sau patru zile a participat la o şedinţă în care a avut loc "o controversă extrem de serioasă, o dispută" între Crin Antonescu şi Andrei Chiliman, pe un subiect "mai vechi". "Am fost de faţă la o şedinţă acum trei-patru zile şi era o controversă extrem de serioasă, o dispută între ei, care părea mai de mult", a afirmat Radu Câmpeanu.

Întrebat dacă această dispută are legătură cu stabilirea candidaţilor la sectoarele Capitalei, preşedintele de onoare al PNL a răspuns: "Nu, incidentul a avut loc probabil mai de mult. Era ceva mai vechi".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici