Video Raluca Turcan: Pentru mine e un mister de ce PNL nu a vorbit despre program.Unii lideri, rupţi de realitate

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat miercuri la interviurile Gândul că pentru ea ''rămâne un mister'' de ce PNL la nivel naţional nu a vorbit în campanie despre programul de guvernare, apreciind că ''unii lideri au fost rupţi de realitate''.

2793 afișări

''E greu să spun dacă a fost disperare sau lipsă de intuiţie politică (axarea pe platforma lui Dacian Cioloş şi nu pe programul de guvernare, n.r.). Pentru mine rămâne un mister de ce PNL, la nivel naţional, nu a vorbit despre programul de guvernare, ci despre programul domnului Cioloş. (...) Feedback-ul a fost pe două căi: una, că lipsa unei căi de acţiune ne-a costat la nivel naţional. De exemplu în domeniul oamenilor de afaceri, PNL ar fi trebuit să fie cel mai vocal. Trebuia mai multă consecvenţă, nu lucruri pe care biroul de conducerea le urmărea astăzi apoi uita de ele, nu urmărea finalitatea'', a comentat Turcan.

Ea a subliniat că liberalii care conduceau interimar organizaţiile ''n-au reuşit să menţină acel echilibru dintre cele două vechi partide''. ''De exemplu, ce îmi spuneau colegii: că a fost important că am avut oameni noi, dar aceştia nu se puteau substitui celor cu experienţă, specialiştilor, oameni care au performat, care pot să urmărească implementarea unor decizii. E foarte important să urmăreşti acest echilibru, de plusvaloare, de new entry, dar şi de cei cu experienţă. A fost o decizie politică asumată ca toată campanie de comunicare a partidului să fie axată pe oameni noi, nu e un secret pentru nimeni. Se pare că ne-a costat'', a adăugat liderul PNL.

Ea a mai accentuat că PNL a greşit îndepărtându-se de oameni care, structural, sunt compatibili cu PNL. ''Mă refer la medici, la profesori. (...) PNL nu a avut un program de guvernare cu soluţii concrete prezentat zi şi noapte pe toate canalele. Am vorbit foarte puţin de soluţii de fond şi am încercat polarizarea pe persoane'', a explicat Turcan.

În acest context ea a apreciat că ''unii lideri au fost rupţi de realitate, de realitatea preocupată de a construi ceva pentru cei mulţi''.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici