Şedinţa de plen consacrată raportului Udrea a fost suspendată

Şedinţa de plen a Camerei consacrată dezbaterii raportului Udrea a fost suspendată, marţi, după ce Roberta Anastase a anunţat, la finalul discursului ministrului Turismului, că se va trece la votul final pentru o serie de legi, ceea ce a provocat reacţii din partea PNL şi PSD.

29 afișări
Imaginea articolului Şedinţa de plen consacrată raportului Udrea a fost suspendată

Elena Udrea, ministrul Turismului (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a votat, marţi, în unanimitate proiectul de hotărâre referitor la raportul comisiei de anchetă pentru verificarea sumelor cheltuite de Ministerul Turismului, a declarat secretarul Camerei Dumitru Pardău (PDL).

Primul articol din proiectul de hotărâre precizează faptul că propunerile şi concluziile formulate în raportul comisiei de anchetă în cazul Udrea sunt aprobate de Camera Deputaţilor.

Potrivit proiectului de hotărâre, Camera Deputaţilor solicită Curţii de Conturi, Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, BNR şi Guvernului României să întreprindă acţiunile şi să ia măsurile ce se impun cu privire la faptele semnalate în raportul comisiei de anchetă privind cazul Udrea.

Un alt articol din acest proiect de hotărâre care va fi supus votului plenului Camerei precizează că în termen de 30 zile autorităţile sesizate vor informa Biroul Permanent al Camerei cu privire la măsurile adoptate.

De asemenea, potrivit proiectului de hotărâre, Camera urmează să sesizeze Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la faptele semnalate în raportul comisiei de anchetă Udrea şi solicită comisiei juridice a Camerei să întocmească un raport privind începerea urmăririi penale împotriva ministrului turismului Elena Udrea "pentru faptele care fac obiectul raportului comisiei de anchetă", se precizează în proiectul de hotărâre.

Raportul comisiei juridice va fi depus la Biroul Permanent în termen de 15 zile, se menţionează în proiectul de hotărâre.

Comisia parlamentară de anchetă în cazul Udrea a fost înfiinţată în luna iulie la propunerea PNL şi a PSD. Reprezentanţii PDL au refuzat să participe la lucrările acestei comisii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici