Răspunsul neaşteptat dat de Orban când a fost întrebat dacă Guvernul îşi asumă, aşa cum a îndemnat Iohannis, răspunderea pe proiectul privind alegerea primarilor în două tururi

Premierul Ludovic Orban a afirmat, luni, că PNL are un proiect de lege privind alegerea primarilor în două tururi. Şeful Executivului a refuzat, însă, să răspundă dacă Guvernul îşi va asuma răspunderea pe acest proiect, în cazul în care nu va trece de Parlament.„

2332 afișări
Imaginea articolului Răspunsul neaşteptat dat de Orban când a fost întrebat dacă Guvernul îşi asumă, aşa cum a îndemnat Iohannis, răspunderea pe proiectul privind alegerea primarilor în două tururi

Răspunsul surprinzător dat de Orban când a fost întrebat dacă Guvernul îşi asumă, aşa cum a cerut Iohannis, răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi,

„PNL are un proiect de lege depus la Parlament care se află în dezbaterea Camerei Deputaţilor, prin care primarii urmează să fie aleşi cu jumătate plus unul din votul cetăţenilor, adică ceea ce se numeşte alegerea în două tururi. Noi susţinem acest proiect şi vom încerca să obţinem o susţinere din partea partenerilor politici pe acest proiect”, a spus Ludovic Orban.

Întrebat dacă Guvernul îşi va asuma răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi, în cazul în care proiectul nu va trece de Parlament, Ludovic Orban a răspuns: „Dacă voi face acest lucru voi anunţa”.

Reacţia vine în contextul în care Klaus Iohannis a îndemnat Guvernul să îşi asume răspunderea pe proiectul privind alegerea primarilor în două tururi, susţinând că demersul este unul justificat.

„Eu am un mesaj pentru primarii care sunt prezenţi aici la întâlnirea cu Asociaţia Municipiilor din România. Cred că este, însă, important că mesajele pe care le am pentru primarii municipiilor sunt mesaje generale pe care le voi da şi celorlalţi primari, de exemplu că eu îmi doresc ca primarii să fie aleşi în două tururi (...) Trebuie să revenim la alegerea primarilor în două tururi. Sunt inişiarive în Parlament. Dacă nu se adoptă cred că ar fi o abordare rezonabilă să se meargă cu asumarea răspunderii în Parlament”, a declarat Klaus Iohannis, înainte de participarea la Adunarea Generală a Asociaţiei Municipiilor din România.

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat luni că, în cazul în care proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin nu va trece în Parlament, atunci Guvernul va lua alte măsuri. Vicepremierul a precizat că opţiunea unei moţiuni de cenzură există în orice moment.

PSD şi UDMR nu exclud o moţiune de cenzură la adresa Cabinetului Orban, dacă Guvernul adoptă o OUG privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
primari,
orban,
iohannis

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici