REPORTAJ: Băsescu pleacă de la Cotroceni, cu simpatizanţi, dar şi cu opozanţi, şi sărutând drapelul - FOTO

Fostul preşedinte Traian Băsescu a părăsit duminică Palatul Cotroceni, vizibil emoţionat, întâmpinat la poarta instituţiei de simpatizanţi, dar şi opozanţi, el sărutând drapelul naţional, cu lacrimi în ochi, după ce a primit onorurile pentru ultima dată în calitate de şef al statului.

2502 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: Băsescu pleacă de la Cotroceni, cu simpatizanţi, dar şi cu opozanţi, şi sărutând drapelul - FOTO

REPORTAJ: Băsescu pleacă de la Cotroceni, cu simpatizanţi, dar şi cu opozanţi, şi sărutând drapelul (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

La Palatul Cotroceni a ajuns, în jurul orei 13.00, noul preşedinte al României, Klaus Iohannis, alături de soţia sa. Acesta a fost primit de garda de onoare şi s-a îndreptat spre palat, unde era aşteptat de fostul preşedinte Traian Băsescu.

Ceremonia de predare-primire a fost una protocolară, la care au participat atât soţiile celor doi preşedinţi, precum şi consilierii lui Traian Băsescu şi cei care vor face parte din echipa lui Klaus Iohannis.

După ceremonia de înmânare a Colanului de Aur al Ordinului Steaua României, cea mai înaltă decoraţie a statului român, preşedinţii, cel care şi-a terminat mandatul şi cel care şi-a preluat funcţia, au ciocnit cupe de şampanie, împreună cu delegaţiile de consilieri, aflate de o parte şi de alta a Sălii Unirii. Printre cei care l-au însoţit pe Klaus Iohannis la ceremonia de la Cotroceni s-au aflat Dan Mihalache, Leonard Orban, George Scutaru, Lazăr Comănescu, purtătorul de cuvânt Tatiana Niculescu Bran.

După această ceremonie, Traian Băsescu, alături de soţia sa, s-a îndreptat spre platoul Marinescu de la Palatul Cotroceni, unde a primit pentru ultima oară onorul militar în calitate de şef al statului. Un gest emoţionat l-a constituit momentul în care, după intonarea imului, preşedintele s-a apropiat de drapelul naţional şi l-a sărutat, cu lacrimi în ochi.

Înainte de a urca în maşină, la fel de emoţionat, şi-a îmbrăţişat două dintre colaboratoarele apropiate, şefa protocolului, Delia Dinu, şi Camelia Ilie, responsabila pentru relaţia cu presa.

Traian Băsescu le-a făcut cu mâna şi le-a spus ”la revedere” celor câteva sute de persoane care, în afara Palatului, se aşezaseră de o parte şi de alta a străzii, unii aplaudând, alţii huiduind.

În urma sa, personalul din Palatul Cotroceni se pregătea, deja, pentru organizarea unei recepţii private oferite de preşedintele Klaus Iohannis, care şi-a invitat apropiaţii pentru a sărbători începutul mandatului în fruntea ţării.

Traian Băsescu a plecat de la Palatul Cotroceni către redacţia Evenimentului Zilei, unde, spunea chiar el cu o zi în urmă, a dat în 2004 primul interviu în calitate de preşedinte al României.

Acolo, Băsescu a mărturisit că de acum înainte i-ar păcea să i se spună ”domnul comandant”. ”Plec liniştit de la Cotroceni, nu am avut emoţii, cum să ai după atâţia ani?”, a spus Traian Băsescu.

El a fost prezent şi în redacţia Libertatea, unde s-a fotografiat alături de ziarişti şi a încercat chiar să facă un selfie, alături de câteva tinere, cu telefonul personal.

După acest moment, Traian Băsescu a sărbătorit sfârşitul mandatului la o berărie din Herăstrău, alături de soţie, precum şi de lideri din PMP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici