REPORTAJ: Becali, Neţoiu, Sturzu şi alţi deputaţi şi-au făcut formalităţile de preluare a mandatelor

Gigi Becali, patronul echipei Steaua, Gigi Neţoiu, om de afaceri, Mihai Sturzu, solistul trupei HQ, se numără printre noii deputaţi care au venit, marţi, la Parlament, pentru a-şi face formalităţile de preluare a mandatului, să se pozeze, să-şi ia cartelele de vot, legitimaţile şi insignele.

912 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: Becali, Neţoiu, Sturzu şi alţi deputaţi şi-au făcut formalităţile de preluare a mandatelor

REPORTAJ: Becali, Neţoiu, Sturzu şi alţi deputaţi şi-au făcut formalităţile de preluare a mandatelor (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Becali s-a arătat mulţumit de fotografia pe care a făcut-o pentru legitimaţia de deputat. "Super, nu mă costă nimic?", s-a mirat el. A făcut turul birourilor de mai multe ori pentru a fi filmat şi întrebat de ziarişti despre toate chestiunile, inclusiv despre politică: "Să ziceţi Bogdaproste că nu vă ţin cinci ore aici", le-a spus el ziariştilor şi, apoi, şi-a exprimat dorinţa de a avea un birou de parlamentar "mare şi luminos" şi să stea singur, nu cu încă 3-4 colegi.

El a admirat sala Comisiei juridice, în care se făceau formalităţile pentru preluarea mandatului: "Asta este sala în care voi lucra eu, Frumos! Se aseamănă cu casa mea, tot cu aur cu de-astea, dar are şi lemn mult, eu nu am".

Apoi, Becali a intrat pentru câteva minute în biroul preşedintelui Camerei, iar la ieşire s-a întâlnit cu deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, care l-a invitat să bea o cafea la el în birou.

Un alt prospăt deputat, Gigi Neţoiu de la PPDD, a fost mirat de numărul mare a ziariştilor. "Sunt mai mulţi ziarişti decât la fotbal, deci politica este mai importantă", a apreciat el, ţinând să precizeze că a mai fost în Parlament şi că se va acomoda foarte uşor. "Pozele ies aşa cum eşti, nu ai cum să schimbi", a adăugat el, după ce s-a fotografiat.

A vorbit despre faptul că în politică este mai necinstit decât în fotbal, că el, la 53 de ani, a făcut acest pas pentru "a-i scoate pe cei necinstiţi la suprafaţă" şi că speră că se poate face şi altfel politica şi să se fure cât mai puţin.

Solistul de la HQ Mihai Sturzu a venit şi el pentru formalităţile de preluare a mandatului. "Sper să facem treabă bună de acum înainte. Mă bucur că am văzut foarte mulţi colegi tineri politicieni, oameni pe care îi cunosc şi în care am foarte mare încredere", a spus el. Sturzu a anunţat deja că nu are nevoie de cazare la hotel şi nici de şofer sau de secretară.

"Sofer nu am nevoie pentru că ar fi culmea să am şofer la Parlament şi eu la trupa mea să fiu şoferul trupei, deci şi nici de secretară deoarece cred că avem lucruri mai importante de făcut", a spus el.

Au venit să îndeplinească formalităţile şi deputaţi care au mai multe mandate la activ, printre aceştia şi Eugen Nicolăescu, Kelemen Hunor, Gheorghe Ialomiţianu, Cristina Pocora, Victor Paul Dobre, Theodor Paleologu, Ioan Oltean sau Miron Mitrea.

"Este unul dintre cele mai grele mandate pe care le am deoarece vine pe votul zdrobitor dat de electorat şi este de o încărcătură extraordinară pe care ne-o dă populaţia şi aşteptările de la munca noastră şi comportamentul nostru", a spus Nicolăescu.

Monica Ridzi, fost ministru al Tineretului şi sporturilor în Guvernul Boc, şi-a preluat şi ea mandatul, dar ca deputat PPDD. "Sunt în Partidul Poporului. Ca nou membru al acestui partid , voi susţine acele proiecte pe care le-am iniţiat şi voi iniţia unele noi", a spus ea, arătând că va vedea cum va colabora cu colegii din PDL.

"În ceea ce mă priveşte, am fost şi sunt un om al dialogului şi cred că numai prin dialog putem să găsim soluţii la orice problemă apare", a explicat Ridzi colaborarea cu PDL, partid din care a fost exclusă.

Până acum au venit aproximativ 200 de deputaţi pentru a-şi îndeplini formalităţile de preluare a mandatului, a anunţat Valeriu Zgonea, care a făcut apel la ceilalţi parlamnetari să vină să facă acest demers.

La rândul său, premierul Victor Ponta a declarat că şi-a luat cartela de deputat, că este "un bătrân parlamentar" la al treilea mandat şi că anul acesta a completat spre o 50 sau 100 de declaraţii de avere, fiind "tăbăcit" din acest punct de vedere.

Întrebat dacă şi-a luat cartela de deputat, Ponta a răspuns: "Da, nu personal. Dar sunt un bătrân parlamentar la al treilea mandat de când reprezint Gorjul şi Târgu Jiul şi îndeplinesc toate procedurile foarte uşor, iar declaraţii de avere anul acesta ced că am completat vreo 50 sau 100, nici nu mai ştiu. De fiecare dată şi când am fost ministru interimar la sănătate, la justiţie am completat alte declaraţii, aşa încât sunt din punct de vedere procedural tăbăcit", a precizat Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici