REPORTAJ: Social-democraţii au destupat sticlele de şampanie, sărbătorind victoria dată de exit-poll-uri

Social-democraţii au destupat, duminică seară, sticlele de şampanie, sărbătorind astfel anunţul rezultatelor exit-poll-urilor care l-au dat învingător la alegerile prezidenţiale pe liderul PSD, Mircea Geoană, pe care l-au ovaţionat şi i-au urat "La Mulţi Ani!".

109 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: Social-democraţii au destupat sticlele de şampanie, sărbătorind victoria dată de exit-poll-uri

Social-democraţii au destupat sticlele de şampanie, sărbătorind victoria dată de exit-poll-uri (Imagine: Ovidiu Andrei/Mediafax Foto)

Atmosfera de la PSD, de după anunţul exit-poll-urilor, a fost una de sărbătoare absolută, strigătele de ovaţionare ale susţinătorilor de la PSD, PC şi PNL, îmbrăcaţi în haine roşii, albastre şi galbene, împletindu-se cu lacrimile de bucurie ale unora dintre susţinătoare.

În momentul anunţului, cele câteva sute de persoane strânse în curtea PSD, printre care social-democraţi, liberali, conservatori, peremişti şi penegişti au izbucnit în urale.

Pe scenă, în spatele lui Geoană, s-au reunit lideri PSD, dar şi PNL şi PC. Preşedintele fondator al PSD, Ion Iliescu, deşi a venit la sediul central al partidului, nu a urcat pe scenă, preferând să vadă rezultatele exit-poll-urilor la televizor. La sediu au venit, pentru a-şi manifesta susţinerea, şi liderul PNG, Gigi Becali, dar şi Codrin Ştefănescu, care a reprezentat PRM.

Geoană a primit anunţul că a câştigat cu bucurie nedisimulată, sărind efectiv în sus. Discursul său a fost gâtuit de emoţie, aproape strigat.

Alături de copii şi de soţie, dar şi de liderul PNL, Crin Antonescu, şi de soţia acestuia, Geoană a rostit un discurs scurt, de câteva minute.

Într-o notă personală, Geoană i-a mulţumit soţiei sale, pe care a numit-o "Mihaela, dragostea mea", dar şi copiilor săi, pentru sprijin. El i-a mulţumit şi lui Crin Antonescu şi, în huiduielile suporterilor, şi lui Traian Băsescu.

Mircea Goenă şi familia

Geoană şi-a încheiat discursul într-o notă religioasă, spunând: "Dumnezeu să ne ajute! Dumnezeu să ajute România!".

După Geoană, a vorbit şi Crin Antonescu, cu un discurs şi mai succint. Antonescu l-a invocat pe Dumnezeu, rugându-l să ajute la începerea unui capitol nou şi bun în istoria României.

În efervescenţa evenimentelor, Geoană i-a luat mâna soţiei sale, Mihaela, şi i-a sărutat-o.

Liderii PSD şi PNL au coborât, după discursuri, de pe scena amenajată în curtea PSD, deplasându-se, cu greu, prin îmbulzeala formată de susţinători, spre incinta sediului.

Geoană şi Antonescu au intrat în biroul preşedintelui PSD, unde acesta din urmă a dat imediat o serie de interviuri pentru televiziuni.

Mircea Geoană şi Crin Antonescu

Susţinătorii au intrat în sediu, populând până la refuz holurile şi sălile numeroase ale sediului central al PSD. Pentru aceştia a fost amenajat, din timp, în sala în care se ţin şedinţele BPN, o recepţie unde s-au putut servi, pe lângă saleuri, pateuri, sucuri, şi tort şi şampanie.

După interviurile date la televiziuni, Geoană a ieşit din biroul său şi a intrat în sala de BPN, unde s-a întâlnit cu susţinătorii care l-au felicitat, au destupat sticlele de şampanie şi i-au urat "La mulţi ani!".

Geoană a plecat, apoi, la sediul PNL, pentru a sărbători şi pe "teritoriul" liberalilor rezultatul dat de exit-poll-uri.

(Material realizat de Liviu Dădăcuş, liviu.dadacus@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici