Restricţii ridicate pentru vacanţa la mare. Anunţul Guvernului

  • Guvernul a decis, în şedinţa de joi seară, că se va putea face plajă şi pe cearşaf, nu doar şezlong.
  • Se va putea renunţa la izolare, dacă vii din ţările mai puţin afectate.
  • Două dintre aceste ţări ar putea fi Grecia sau Bulgaria.
23709 afișări
Imaginea articolului Restricţii ridicate pentru vacanţa la mare. Anunţul Guvernului

Restricţii ridicate pentru vacanţa la mare. Anunţul Guvernului

Guvernul a decis, în şedinţa de joi seară, că poţi merge la plajă şi fără să fie nevoie să închiriezi şezlong. Totodată, te poţi gândi la vacanţe în ţările mai puţin afectate de virus, fără să îţi faci griji că intri în izolare la întoarcere.

„Să fie permis accesul pe plajă şi persoanelor care nu sunt, practic, în cadrul plajelor amenajate cu şezlonguri. Popular spus, pentru cei care doresc să dacă plajă la marginea mării, fără şezlonguri”, a menţionat Ionel Danca, şeful Cancelariei premierului.

În funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice, s-ar putea să nu ţi se mai impună izolarea, la întoarcerea în ţară, din anumite ţări. Cu alte cuvinte, dacă te gândeai să mergi în vacanţă, la mare, în ţările mai puţin afectate, dar nu voiai să stai în izolare, ai noroc.

„Se pot institui excepţii pentru persoanele care vor fi obligate să respecte măsura izolării la domiciliu. Se deschide posibilitatea ca în cazurile în care se pot relaxa aceste condiţii, pentru unele ţări de provenienţă, cetăţenii care se întorc în România să nu mai fie obligaţi la măsura izolării la domiciliu„, a precizat Dancă, la sfârşitul şedinţei de Guvern.

Două dintre aceste ţări ar putea fi Grecia sau Bulgaria, ţări care au un număr mai scăzut de bolnavi COVID şi care deja au renunţat la anumite restricţii.

Grecia va începe să primească turişti străini începând cu 1 iulie, când vor fi reluate gradual zborurile directe spre destinaţiile turistice greceşti, a anunţat miercuri premierul grec Kyriakos Mitsotakis.

Turiştii străini care vor sosi în Grecia nu vor fi plasaţi în carantină, însă ar putea fi supuşi unor teste aleatorii pentru coronavirus şi în mod cert vor trebui să respecte în mod strict măsurile de igienă în timpul sejurului lor.

Bulgaria va elimina toate restrictiile impuse in urma pandemiei de COVID-19 incepand din 15 iunie, inclusiv purtarea obligatorie a mastilor de protectie in spatiile publice inchise, a informat joi guvernul de la Sofia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici