Rezultate alegeri parlamentare 2012 BRĂILA

USL a câştigat toate cele şapte colegiile din judeţul Brăila, unde ARD s-a clasat pe locul al treilea, după PPDD, conform rezultatelor finale comunicat de Biroul Electoral Judeţean.

1921 afișări
Imaginea articolului Rezultate alegeri parlamentare 2012 BRĂILA

Rezultate alegeri parlamentare 2012 BRĂILA (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Lista mandatelor la Camera Deputaţilor: 

Petrea Dorin Silviu - USL - UNPR 

Varga Vasile - USL - PNL 

Nazare Alexandru - ARD - PDL 

Dragomir Viorel Marian - USL - PSD 

Tudose Mihai - USL - PSD 

Rizea Cristian - USL - PSD  

Lista mandatelor la Senat: 

 

Rotaru Ion - USL-PSD;

Boboc Cătălin - USL-PNL;

Mihai Cristian Dănuţ - PPDD

Astfel, Petrea Dorin Silviu (UNPR), candidat în Colegiul 1 Camera Deputaţilor a obţinut 65% din voturi.

Liberalul Vasile Varga, candidat în Colegiul 2 Camera Deputaţilor, are un scor de 58,94%, Marian Dragomir (PSD), candidat în Colegiul 3 Camera Deputaţilor - 64,96%, în timp ce Mihai Tudose (PSD), Colegiul 4 Camera Deputaţilor - 67,38%, câştigând astfel cel de-al treilea mandat, acesta având cel mai bun scor dintre noii deputaţi.

Cristian Rizea de la PSD a obţinut cel de-al doilea mandat cu 66,24%.

Cele două mandate de senatori din judeţul Brăila au fost câştigate de Ion Rotaru (PSD) cu 65,02%, acesta aflându-se la al patrulea mandat, şi Cătălin Boboc (PNL) - 66,96%, acesta fiind pentru prima dată trimis în Parlament.

Candidaţii PPDD au obţinut în judeţul Brăila a aproape 20% din voturi, iar ARD a obţinut la Senat 10,73%, iar la Camera Deputaţilor 11,53%.

De la ARD, cel mai bun scor l-a obţinut Alexandru Nazare, care a obţinut în Colegiul 2 Camera Deputaţilor 5.771 voturi şi locul doi după candidatul USL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici