REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE - 2012 din judeţul BUZĂU

USL a câştigat toate cele zece mandate de parlamentar din judeţul Buzău, obţinând aproape 70 la sută din voturile buzoienilor, în timp ce ARD a fost surclasată de PPDD, care are cu câteva procente mai mult, potrivit rezultatelor finale centralizate de Biroul Electoral Judeţean.

1098 afișări
Imaginea articolului REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE - 2012 din judeţul BUZĂU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE - 2012 din judeţul BUZĂU (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Potrivit REZULTATELOR finale centralizate de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Buzău, USL a câştigat toate cele zece mandate de parlamentar din judeţ. Astfel, USL are 68,21 la sută la Camera Deputaţilor şi 68,91 la sută la Senat.

Pe locul al doilea se află PPDD, care a obţinut 13,35 la sută Camera Deputaţilor şi 15,8 la sută la Senat, urmat de ARD, cu 12,4 la sută la Camera Deputaţilor şi 12,47 la sută la Senat.

Candidaţii USL care au obţinut cele mai mari procente sunt la Camera Deputaţilor:

  • Erland Cocei (Colegiul 4) - 73,44 la sută
  • George Scutaru (Colegiul 1) - 71,4 la sută
  • Marian Ghiveciu (Colegiul 5) - 71,21 la sută
  • Titi Holban (Colegiul 3) - 70 la sută

La Senat:

  • Doina Tudor (Colegiu 2) - 72,57 la sută
  • Eugen Teodorovici (Colegiul 1) - 66,94 la sută
  • Victor Mocanu (Colegiul 3) - 66,87 la sută

Astfel, liberalul Erland Cocei a câştigat primul mandat în Camera Deputaţilor, deputatul George Scutaru, care este preşedinte al PNL Buzău, a obţinut un nou mandat, social-democratul Marian Ghiveci este la al doilea mandat în Camera Deputaţilor, ca şi Titi Holban, care este membru PNL. Doina Tudor de la PNL a obţinut primul mandat de senator, la fel ca şi social-democraţii Eugen Teodorovici, care este consilierul premierului pe probleme de fonduri europene, şi Victor Mocanu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău.

La Buzău, PPDD a obţinut în unele colegii un procent mai mare decât cel de la nivel naţional. În Colegiul 5 din Camera Deputaţilor, Gheorghe Coman a obţinut 18,7 la sută din voturi, în Colegiul 2 tot din Camera Deputaţilor Marius Negoiţă a obţinut 18,46 la sută, iar Eduard Dumitraşcu, liderul PPDD Buzău, a fost votat în Colegiul 6 din Camera Deputaţilor de 17,14 la sută dintre buzoieni. Aceste procente indică faptul că judeţul Buzău va avea în Parlament un deputat din partea PPDD.

Potrivit rezultatelor finale prezentate de BEJ Buzău, ARD se află pe locul al treilea, cel mai mare scor fiind obţinut de prim-vicepreşedintele PDL Buzău Cezar Preda. Acesta a candidat în Colegiul 7, unde a obţinut 18,74 la sută din voturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici