Roman: Procedura în privinţa raportului ANI e în curs, contestaţia mea se discută mâine

Deputatul PNL, Petre Roman, a declarat luni pentru MEDIAFAX că procesul său cu Agenţia Naţională de Integritate este în curs, menţionând că a contestat raportul Agenţiei în cazul său şi subiectul se discută marţi în instanţă.

205 afișări
Imaginea articolului Roman: Procedura în privinţa raportului ANI e în curs, contestaţia mea se discută mâine

Petre Roman (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

Roman a fost întrebat cum vede anunţul ANI, care cere revocarea sa din calitatea de deputat invocând o adresă a Curţii de Apel din care reiese că nu a contestat raportul ANI privind incompatibilitatea în termenul prevăzut de lege.

”Anunţul nu-l înţeleg deloc pentru că procedura e în curs. Chiar mâine are loc la Tribunal o discuţie despre cererea mea de contestare”, a răspuns Roman.

Întrebat dacă a contestat raportul la Curtea de Apel sau la Tribunal, deputatul PNL a menţionat că acţiunea a fost făcută în instanţă de avocaţi la instanţa competentă.

El a fost întrebat cum îşi explică anunţul ANI cu privire la faptul că nu ar fi contestat la Curtea de Apel raportul Agenţiei în termenul prevăzut de lege.

”E o chestiune strict de procedură. Deci procedura există şi merg înainte, e în curs. A intervenit la un moment o chestiune de termene şi ei confundă, probabil de la asta au plecat. Dar procedura există, contestaţia există şi chiar mâine se discută”, a mai spus deputatul PNL.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) cere Camerei Deputaţilor revocarea din funcţie a lui Petre Roman, după ce a constatat incompatibilitatea acestuia, iar raportul a rămas definitiv, Curtea de Apel Bucureşti anunţând că nu a fost făcută nicio contestaţie în acest caz.

ANI a cerut Camerei Deputaţilor săptămâna trecută revocarea din funcţie a lui Petre Roman, găsit incompatibil de agenţie în martie anul trecut.

Petre Roman a contestat raportul la Tribunalul Bucureşti, care i-a respins contestaţia, instanţa competentă în acest caz fiind Curtea de Apel Bucureşti, au precizat pentru MEDIAFAX surse oficiale. Raportul nu a mai fost contestat ulterior în termenul legal de 15 zile de la primire.

"În vederea aplicării sancţiunilor disciplinare, respectiv revocarea din funcţie şi a interdicţiei exercitării unei funcţii sau demnităţi publice pe o perioadă de trei ani, agenţia a comunicat Camerei Deputaţilor raportul de evaluare a stării de incompatibilitate, emis la data de 12 martie 2014", potrivit unui comunicat emis de ANI.

Cererea a fost făcută după ce Curtea de Apel Bucureşti a comunicat ANI faptul că pe rolul Secţiei a VIII-a de Contencios Administrativ şi Fiscal nu există nicio contestaţie formulată de Petre Roman împotriva raportului de evaluare emis de Agenţia Naţională de Integritate

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici