România boicotează summit-ul de la Varşovia. Băsescu nu participă la reuniune pentru că e invitat Kosovo, o entitate nerecunoscută

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Valeriu Turcan, a confirmat miercuri că preşedintele Traian Băsescu nu va participa la summit-ul de la Varşovia, deoarece "gazdele reuniunii din acest an au decis invitarea unei entităţi care nu este recunoscută ca stat de către ţara noastră".

3456 afișări
Imaginea articolului România boicotează summit-ul de la Varşovia. Băsescu nu participă la reuniune pentru că e invitat Kosovo, o entitate nerecunoscută

România boicotează summit-ul de la Varşovia. Băsescu nu participă la reuniune pentru că e invitat Kosovo, o entitate nerecunoscută (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"În perioada 27-28 mai, la Varşovia, va avea loc cea de a 17-a Reuniune a şefilor de stat din Europa Centrală şi de Est. Având în vedere că gazdele reuniunii din acest an au decis invitarea unei entităţi care nu este recunoscută ca stat de către ţara noastră, preşedintele României, domnul Traian Băsescu, nu va participa la acest eveniment", a precizat Valeriu Turcan, purtător de cuvânt al şefului statului român, întrebat despre informaţiile apărute în presa sârbă conform cărora România nu va participa la summit-ul de la Varşovia.

Serbia, România şi Slovacia vor boicota summit-ul liderilor din Europa Centrală şi de Sud-Est, care va avea loc la sfârşitul săptămânii la Varşovia în prezenţa preşedintelui american, Barack Obama, din cauza Kosovo, susţine un cotidian sârb, citat de B92 în pagina electronică de marţi.

Potrivit cotidianului Danas, decizia a fost luată "deoarece Kosovo va fi tratat ca stat egal".

Polonia a decis să îl invite la reuniune pe preşedintele Kosovo, Atifete Jahjaga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici