România exclude scenariul amânării votului de joi pentru aderarea la Spaţiul Schengen - surse

România exclude scenariul amânării votului de joi pentru aderarea la Spaţiul Schengen, spun surse guvernamentale: „Negociem până în ultimul moment. Austria este complet izolată la nivel european”.

3735 afișări
Imaginea articolului România exclude scenariul amânării votului de joi pentru aderarea la Spaţiul Schengen - surse

România exclude scenariul amânării votului de joi pentru aderarea la Spaţiul Schengen - surse

„România va cere un vot pe aderarea la Schengen la consiliul JAI de mâine (joi - n.r.). Rămânem ferm implicaţi şi angajaţi în negocieri. Negociem până în ultimul moment. Austria este complet izolata la nivel european şi vom continua toate demersurile posibile pe care le putem face”, spun pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

Austria a rămas singurul stat care se opune aderării României la Spaţiul Schengen.

„Încă se discută, încă se negociază. Joi această chestiune se va afla pe masa Consiliului în format JAI. Acolo se va discuta in extenso această chestiune. Până atunci e nevoie de negocieri. Încă se discută pe textul acelei decizii şi noi suntem angajaţi să stăm hotărâţi până în ultimul moment şi să ducem decizia acolo unde o dorim noi”, a spus marţi preşedintele Klaus Iohannis despre aderarea României la Spaţiul Schengen.

Ministrul de interne al Austriei, Gerhard Karner, îşi menţine dreptul de veto împotriva aderării României şi Bulgariei la Schengen. Ministrul a contrazis marţi informaţiile din presă potrivit cărora Austria ar putea ceda la Consiliul miniştrilor de interne din 8 decembrie de la Bruxelles.

 

.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici