România şi Bulgaria au semnat un acord pentru cooperarea în domeniul situaţiilor de urgenţă | VIDEO

Premierul Viorica Dăncilă şi omologul bulgar Boiko Borisov au semnat, vineri, un acord între cele două Guverne privind cooperarea în domeniul situaţiilor de urgenţă, un memorandum de înţelegere în domeniul întreprinderilor mici şi mijlocii şi un memorandum privind iniţiative comune pe navigaţie.

346 afișări
Imaginea articolului România şi Bulgaria au semnat un acord pentru cooperarea în domeniul situaţiilor de urgenţă | VIDEO

România şi Bulgaria au semnat un acord pentru cooperarea în domeniul situaţiilor de urgenţă | VIDEO

De asemenea, România şi Bulgaria au mai semnat un memorandum de înţelegere în domeniul întreprinderilor mici şi mijlocii şi un memorandum de înţelegere privind implementarea unor iniţiative comune pentru îmbunătăţirea condiţiilor de navigaţie pe sectorul comun româno-bulgar al Dunării şi conectivitatea în domeniul transportului între cele două state.

Într-o declaraţie comună semnată de cei doi oficiali este subliniată importanţa diversificării resurselor de energie Nord-Sud, prin gazoductul BRUA, parte integrantă a Coridorului vertical.

“Astfel, la nivel bilateral, documentul reliefează întărirea cooperării sectoriale în domeniile de interes comun, cu accent pe transport şi energie, şi reiterează importanţa altor domenii, precum dezvoltare regională, turism, cultură, educaţie, sănătate, agricultură. Documentul reafirmă importanţa diversificării resurselor de energie Nord-Sud, prin BRUA, parte integrantă a Coridorului vertical, şi confirmă angajamentul de a finaliza acţiunile aferente funcţionării acestora. La nivel regional, Declaraţia reafirmă angajamentul comun de a crea sinergii între diversele formate de cooperare existente în Europa de Sud-Est şi la Marea Neagră”, arată declaraţia comună a celor două ţări.

Documentul reiterează „importanţa interconectării reţelelor de gaz şi electricitate în regiune, continuând cooperarea cu CESEC (Iniţiativa de Conectare a Energiei în Europa Centrală şi de Sud-Est), subliniază importanţa coridorului de gaz sudic şi finalizarea infrastructurii aferente lipsă”.

Premierul Boiko Borisov s-a aflat într-o vizită oficială la Guvernul României, în cadrul unei întâlniri bilaterale a celor două Executive.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici