România şi China încep consultările pentru realizarea unui Parteneriat Strategic

Vicepremierul Liviu Dragnea a anunţat că a convenit cu omologul chinez, Zhang Gaoli, aflat la Bucureşti, începerea consultărilor pentru realizarea unui Parteneriat Strategic între România şi China, prima etapă urmând să fie înfiinţarea unui consiliu economic interministerial.

664 afișări
Imaginea articolului România şi China încep consultările pentru realizarea unui Parteneriat Strategic

Zhang Gaoli şi Liviu Dragnea (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Consiliul va fi coordonat de către un vicepremier din cele două ţări.

Dragnea a precizat că, în acest scop, vor începe în perioada următoare consultări între ministerele de Externe din România şi China.

Oficialul chinez s-a întâlnit, joi, la Guvern, şi cu viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, care a punctat faptul că vizita lui Gaoli la Bucureşti are loc cu numai câteva zile înainte de sărbătorirea a 65 de ani de relaţii diplomatice între cele două ţări, România fiind una dintre primele trei ţări care au recunoscut Republica Populară Chineză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici