România va cumpăra 54 de tancuri americane Abrams / Iată ce capacităţi are acest tanc

Armata româna este pregătită să facă o nouă achiziţie. România este pe parcursul de a achiziţiona 54 de tancuri Abrams, producţie americană.

11390 afișări
Imaginea articolului România va cumpăra 54 de tancuri americane Abrams / Iată ce capacităţi are acest tanc

România va cumpăra 54 de tancuri americane Abrams / Iată ce dotări are acest tanc

"Sunt pe parcursul de a merge spre aprobarea prealabilă a Parlamentului cererile privind achiziţia uni battalion de tancuri Abrams. În ceea ce priveşte acest tanc mă amuz că toate lumea îşi închipuie că va fi achiziţionat un tanc vechi fără să cunoască specificul american de modernizare a tancului (...) Produsul va fi achiziţionat printr-o achiziţie de tip guvern la guvern”, a declarat la Euronews Teodor Incicaş, şeful Direcţiei Generale pentru Armamente.

Ce sunt tancurile Abrams

Tancurile Abrams sunt cunoscute pentru puterea lor de foc, protecţia excelentă şi capacitatea de a se deplasa rapid pe teren variat. Ele sunt echipate cu un tun de 120 de mm, precum şi cu mitraliere şi alte arme. Sunt, de asemenea, protejate de blindaj compus şi sunt capabile să se deplaseze la viteze de peste 60 km/h. Tancurile Abrams au fost vândute şi altor ţări precum Polonia, Egipt, Arabia Saudită, Australia.

Ce tancuri are România în prezent în dotare

54 de tancuri TR-85M1 Bizonul
103-226 tancuri TR-85-800
12 tancuri TR-580 de fabricaţie românească
108 tancuri T-55AM de fabricaţie româno-sovietică

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici